Redt al meer dan 50 jaar levens.

Circa de helft van de ongevallen met fatale afloop waarbij trucks zijn betrokken, had voorkomen kunnen worden door het gebruik van een veiligheidsgordel. Het is cruciaal dat elke nieuwe generatie chauffeurs begrijpt hoe belangrijk deze uitvinding is. Want het redden van levens betekent meer voor ons dan wat dan ook.

Volvo Trucks Accident Research Team

Volvo Trucks Safety Report 2017

Ieder jaar sterven wereldwijd ongeveer 1,2 miljoen mensen als gevolg van een verkeersongeluk. Helaas zijn vrachtwagens ook nog te vaak hierbij betrokken. Volvo Trucks heeft zich daarom een ultiem doel gesteld: nul ongelukken door toedoen van vrachtwagens. Maar dan moeten we wel weten waarom die ongelukken voorkomen. Het Volvo Trucks Safety Report (mei 2017) vertelt je er alles over.

Download het Volvo Trucks Safety Report 2017(PDF, 7.5 MB)
Volvo Trucks is wereldwijd marktleider op het gebied van veiligheid

Met de nachtmodus kunnen chauffeurs alle overbodige dashboardverlichting uitschakelen met één druk op de knop. Het resultaat is minder fel licht in het blikveld van de chauffeur en minder afleiding door weerspiegelingen in de voorruit en de zijspiegels. Deze modus is met name bedoeld voor internationale transporten waarbij in het donker wordt gereden, voor het achteruitrijden en manoeuvreren bij slechte weersomstandigheden, en voor assistentie in lastige situaties zoals het aan- of loskoppelen van trailers.

ONGEVALLEN VOORKOMEN

Onze Active Safety-initiatieven zijn ontworpen om fouten te voorkomen die de oorzaak zijn van circa 90% van alle verkeersongevallen. Dus zorgen we ervoor dat onze chauffeurs meer kunnen zien. We zorgen dat ze comfortabel en geconcentreerd blijven. En we voorzien onze trucks van systemen en technologie die veiligheid naar een heel nieuw niveau brengen.

De kans op letsel verkleinen

Ongevallen zijn helaas niet helemaal te voorkomen. Daarom richten onze passieve veiligheidsinitiatieven zich op het minimaliseren van het letsel als zich toch een ongeval voordoet. Daarom concentreren we ons op het bouwen van trucks die de chauffeur, passagiers en andere weggebruikers zo veel mogelijk bescherming bieden.

Een campagne die het belang laat zien van See and be seen

Een campagne die het belang laat zien van

See and be seen

Download de onderwijskit voor meer informatie
Vind de dichtstbijzijnde dealer

Bekijk zelf de veiligheid

Uw lokale Volvo Trucks-dealer kan u alle buitengewone veiligheidsvoorzieningen laten zien en al uw vragen over veiligheid beantwoorden.

Vind de dichtstbijzijnde dealer