Ongevallen voorkomen

De menselijke factor speelt in 90% van alle ongevallen een rol. Dus zorgen we ervoor dat onze chauffeurs meer kunnen zien. We helpen hen om comfortabel en geconcentreerd te blijven. En we voorzien onze trucks van systemen en technologieën die veiligheid naar een heel nieuw niveau brengen.

Efficiënte remmen
Ons EBS (Electronic Braking System) zorgt voor een soepele interactie tussen de verschillende remmen, een kortere remweg, meer stabiliteit en een betere wegligging.

Stabiliteitsondersteuning
Als uw truck dreigt te slippen of te kantelen, neutraliseert ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma) de dwarskrachten om de truck te corrigeren.

Zicht aan alle kanten
Grote ruiten, krachtige ruitenwissers, opnieuw ontworpen achteruitkijkspiegels en nog veel meer zorgen ervoor dat u meer ziet en veilig blijft.

Intelligente technologie
Adaptive Cruise Control regelt de afstand tot het voertuig voor u, terwijl Hill Start Aid u helpt om veilig op een heuvel weg te rijden.

Beveiligingssystemen
Met ons antidiefstalsysteem kunt u niet alleen op afstand de truck vergrendelen, maar ook het alarm activeren. Een sirene van 105 dB (A) waarschuwt u tegen sabotagepogingen.

Optimale rijeigenschappen
I-Shift is een intelligent transmissiesysteem dat voor u schakelt, zodat u zich op de weg kunt concentreren.

Comfortabel klimaat
De zeer geavanceerde ECC (Electronic Climate Control) controleert en regelt elke klimaatfactor, voor een maximum aan comfort en een minimum aan fouten.

Laag geluidsniveau
Een aerodynamisch ontwerp, dempers en isolatie zijn slechts enkele voorbeelden van maatregelen die we toepassen om het geluidsniveau – en stress – tot een minimum te beperken.

Lees meer over onze veiligheidsinnovaties

De kans op letsel verkleinen

Hoe goed we ook zijn in het voorkomen van ongevallen, ze gebeuren nog wel. Dus richten we ons op het verkleinen van de kans op letsel. En concentreren we ons op het bouwen van trucks die de chauffeur, passagiers en andere weggebruikers zo veel mogelijk bescherming bieden.

Energieabsorberende cabine
Als de truck kantelt of betrokken raakt bij een frontale botsing, absorbeert onze versterkte cabine de energie die daarbij vrijkomt, zodat de inzittenden voldoende ruimte houden om te overleven.

Driepuntsveiligheidsgordel
Het comfortabele veiligheidssysteem is een uitvinding van Volvo en houdt de chauffeur op zijn plaats als de snelheid van de truck plotseling wordt teruggebracht of als de truck kantelt.

Chauffeursairbag
Ons geavanceerde airbagontwerp voorkomt dat de chauffeur bij een ernstige frontale botsing tegen het stuur, het dashboard en de voorruit vliegt.

Frontaal onderrijbeveiligingssysteem
Bij een frontale botsing met een auto wordt deze kreukelzone 200 mm ingedrukt om het passagierscompartiment, de chauffeur en de passagiers te beschermen.

Adaptive Cruise Control met Forward Collision Warning
Dit intelligente ondersteuningssysteem voor de chauffeur maakt gebruik van radar om een veilige afstand tot het voorgaande voertuig aan te houden en om de chauffeur te waarschuwen bij gevaar voor een aanrijding.

Stretch Brake
Met de strekrem wordt de aanhanger automatisch afgeremd en komt de combinatie weer recht op gladde afdalingen, wat het risico op scharen aanzienlijk verkleint.

Ontdek onze beveiligingsvoorzieningen

Een campagne die het belang laat zien van See and be seen

Een campagne die het belang laat zien van

See and be seen

Download de onderwijskit voor meer informatie
Vind de dichtstbijzijnde dealer

Bekijk zelf de veiligheid

Uw lokale Volvo Trucks-dealer kan u alle buitengewone veiligheidsvoorzieningen laten zien en al uw vragen over veiligheid beantwoorden.

Vind de dichtstbijzijnde dealer