Redt al meer dan 50 jaar chauffeurslevens.

Zo'n 50% van alle ongevallen waarbij vrachtwagenchauffeurs kwamen te overlijden, had voorkomen kunnen worden door het gebruik van een veiligheidsgordel. Steeds meer chauffeurs beseffen dit, en dragen daarom hun gordel. Zelfs bij korte ritjes. 

Volvo Trucks Accident Research Team

Volvo Trucks Safety Report 2017

Ieder jaar sterven wereldwijd ongeveer 1,2 miljoen mensen als gevolg van een verkeersongeluk. Helaas zijn vrachtwagens ook nog te vaak hierbij betrokken. Volvo Trucks heeft zich daarom een ultiem doel gesteld: nul ongelukken door toedoen van vrachtwagens. Maar dan moeten we wel weten waarom die ongelukken voorkomen. Het Volvo Trucks Safety Report (mei 2017) vertelt je er alles over.

Download het Volvo Trucks Safety Report 2017(PDF, 7.5 MB)
Volvo Trucks is wereldwijd marktleider op het gebied van veiligheid

Ken je de nachtmodus al?

Met de nachtmodus kunnen chauffeurs alle overbodige dashboardverlichting uitschakelen met één druk op de knop. Het resultaat is minder fel licht in het blikveld van de chauffeur en minder afleiding door weerspiegelingen in de voorruit en de zijspiegels. Deze modus is met name bedoeld voor internationale transporten waarbij in het donker wordt gereden, voor het achteruitrijden en manoeuvreren bij slechte weersomstandigheden, en voor assistentie in lastige situaties zoals het aan- of loskoppelen van trailers.

Voorkom ongevallen

90% van alle verkeersongevallen komt door fouten die te voorkomen zijn. Dus zorgen we dat jij als chauffeur meer kunt zien. We zorgen dat je comfortabel en geconcentreerd blijft. En we voorzien jouw truck van systemen en technologie die jouw veiligheid in de truck naar een ongekend niveau tillen. Jij wil je toch ook veilig voelen?

De kans op letsel verkleinen

Ongevallen zijn helaas niet helemaal te voorkomen. Daarom richten onze passieve veiligheidsinitiatieven zich op het minimaliseren van het letsel als zich toch een ongeval voordoet. Daarom concentreren we ons op het bouwen van trucks die de chauffeur, passagiers en andere weggebruikers zo veel mogelijk bescherming bieden.

Hoe kinderen zichzelf en vrachtwagenchauffeurs kunnen helpen...

Veel te vaak sterven kinderen in het verkeer. Daarom startten we een wereldwijde campagne. In slechts 1 jaar tijd leerden 100.000 kinderen 3 simpele, maar levensbelangrijke trucjes: Stop, Look, Wave. Want jij vindt veiligheid voor kinderen toch ook belangrijk?

Veiligheid van kinderen in het verkeer - Volvo Trucks