VT

Het opzienbarende chassis

Geen enkele andere truck heeft een chassis zoals de Volvo FH. Het is de eerste truck ter wereld met onafhankelijke voorwielophanging en Volvo Dynamic Steering. Hierdoor is het een precisie-instrument op rechte trajecten. Voelt de truck aan als een personenauto in de bochten. En is die ongeëvenaard als het gaat om controle.

Volvo Dynamic Steering is ook beschikbaar op trucks met dubbele voorassen; dit vermindert de belasting op nek, rug en schouders van de chauffeur aanzienlijk. Ter verhoging van uw productiviteit en flexibiliteit, hebben we ook de asbelasting voor dubbele voorassen verhoogd van 18 naar 20 ton. En als u maximale bodemvrijheid nodig heeft, is luchtvering GRAS-G2 nu beschikbaar op de Volvo FH-serie.

Bekijk meer informatie over weggedrag
Lichter dan voorheen - het Volvo FH-chassis

Minder is meer

De meeste trucks zijn kilo's aangekomen om te voldoen aan Euro 6. Zo niet de Volvo FH. We hebben verschillende standaardspecificaties geoptimaliseerd en de truck lichter gemaakt. Hierdoor weegt een standaard 4×2-trekker voor de lange afstand nu ruim 100 kilo minder dan zijn Euro 5-voorganger.

Het Volvo-chassis is voorzien van de nieuwe Liftbare tandemas

Liftbare tandemas.

Uw Volvo FH is nu beschikbaar met de geheel nieuwe liftbare tandemas, een revolutionaire voorziening waarmee de achterste aandrijfas kan worden ontkoppeld en omhoog gebracht als de truck is uitgeladen. Net als bij een naloopas verkleint dit de draaicirkel aanzienlijk en wordt het brandstofverbruik lager.

Meer over de Liftbare tandemas
Vijf assen, rechtstreeks leverbaar vanaf de fabriek

Vijf assen - rechtstreeks vanaf de fabriek

Zware ladingen vervoeren? U kunt kiezen voor een vijfassige truck die rechtstreeks door de fabriek wordt geleverd. U ontvangt de truck eerder. U heeft geen extra ombouwkosten. En u krijgt een truck met een volledige typegoedkeuring voor het voertuig. U profiteert ook van een volledige Volvo-garantie en onze aftermarketondersteuning, wat op de lange duur uw bedrijfskosten kan verlagen.

Lees over onze 10x4-configuratie
De mogelijkheden voor carrosseriebouw maken uw Volvo FH gereed voor elke toepassing

Meer opties. Sneller gebouwd

De talloze specificatie-opties zorgen ervoor dat de Volvo FH snel en eenvoudig kan worden voorbereid voor elke toepassing, waaronder wissellaadbakken. U krijgt eenvoudig verbinding met de nieuwe elektronische Bodybuilder Module, terwijl u via VBI (Volvo Bodybuilder Instructions) online toegang heeft tot alle vereiste technische tekeningen en bedradingsschema´s.

Bekijk onze Volvo Bodybuilder Instructions

De nieuwe chassisopstelling

De nieuwe chassisopstelling

Trekkerchassis

1. Accubak (BBOX-L)
300 mm verder naar voren dan het vorige ontwerp, wat 100–120 liter extra brandstofcapaciteit oplevert.

2. Accubak (BBOX-EF)
Optionele plaatsing achterin tussen de chassisframes.

3. AdBlue-tank
Kan boven op het chassis achter de cabine worden gemonteerd, voor extra brandstofcapaciteit (ADTP-BC).

4. De Air Production Modulator (APM)
Plaatsing tussen de chassisbalken om meer ruimte te creëren voor uitrusting die op het chassis wordt gemonteerd, zoals brandstoftanks.

Het bakwagenchassis

Bakwagenchassis

1. Vrije chassisruimte
Chassisuitrusting kan naar achteren worden verplaatst om ruimte te creëren voor kraanpoten of andere uitrusting. (FAA10 – circa 500 mm; FAA20 – circa 600 mm).

2. Gatenrij in frame voor carrosseriebouwer
De bovenste rij met gaten is gereserveerd voor de carrosseriebouwer. Alle steunen zijn uit het middelpunt geplaatst en voorzien van een afstandsbus van 8 millimeter. Er zijn geen klinknagels toegepast.

3. Kraanvoorbereiding
Het chassis kan af fabriek worden gemonteerd met bevestigingsplaten voor de kraan.

4. Luchtvering achter met een korte achteroverbouw. Een nieuw ontworpen naar voren gemonteerde stabilisator kan de achteroverbouw verkleinen. Dit is een voordeel voor bouwtoepassingen, asfaltkippers en wissellaadsystemen.

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Bevalt het? Maak een proefrit

De enige manier om ons dynamische nieuwe chassis te ervaren is achter het stuur. Uw lokale Volvo Trucks-dealer heeft de sleutels.

Vind de dichtstbijzijnde dealer