Onze motoren zijn ontwikkeld met het oog op een superieur brandstofzuinigheid

Nieuwe Euro-6 motor

Onze nieuwe motorreeks werd nauwgezet ontworpen om brandstof te besparen – zonder afbreuk te doen aan de prestaties. We optimaliseerden de software en motorregeling en nieuwe turbo.

We kunnen nog wel even doorgaan over onze technische prestaties. Maar het allerbelangrijkste van deze innovaties is het verschil dat ze uiteindelijk uitmaken. En de positieve invloed op het milieu.

Maak kennis met onze motoren
De I-Shift-versnellingsbak bespaart brandstof en vermindert het brandstofverbruik

I-Shift & I-Shift Dual Clutch

Met I-Shift worden de prestaties en de efficiency geoptimaliseerd, doordat voertuigmassa, hellingshoek van de weg, snelheid en acceleratie worden bijgehouden en daarop wordt gereageerd. Gekoppeld aan een Volvo-dieselmotor verlaagt dit het brandstofverbruik tot 5% in vergelijking met een handmatige versnellingsbak. In combinatie met de I-Roll-technologie voor bewegingsenergie kunt u tot 7% besparen. Het is ook erg gebruiksvriendelijk. I-Shift Dual Clutch is 's werelds eerste transmissiesysteem met een dubbele koppeling voor zware trucks.

Ontdek meer
Met I-See kunt u slimmer en zuiniger rijden - afhankelijk van de topografie

I-See – Bespaart brandstof en vermindert CO2

Onder het rijden maakt I-See gebruik van informatie over de hellingsgraad van de weg om de snelheid en het schakelen zo efficiënt mogelijk te regelen. Door de kinetische energie van de truck te benutten, kan het systeem uw brandstofverbruik met wel 5% verminderen. De grootste besparingen worden behaald op glooiende hellingen, maar I-See bespaart brandstof op bijna elke hellingsgraad.

We ontwikkelden banden die bijdragen aan een laag brandstofverbruik

Lijn uw wielen uit voor grotere besparingen

Met de juiste banden, de correcte spanning en goed uitgelijnde wielen en assen, kunt u de brandstofkosten met wel 14% verlagen. Ons onderzoek over heel Europa geeft aan dat twee op de drie trucks met onjuist uitgelijnde assen en wielen rijden. Hier valt dus met weinig moeite veel te winnen.

Fuel Advice is een samenwerkingsinitiatief waarmee u uw eigen efficiencyrichtlijnen kunt opstellen en indien nodig ondersteuning kunt krijgen

Fuel Advice – blijvend besparen

Bereik uw brandstofdoelstellingen, blijvend. En zie hoe het brandstofverbruik verder daalt naarmate u efficiënter wordt. Abonneer u op Fuel Advice en u wordt gekoppeld aan een persoonlijke brandstofcoach. Met hun regelmatige analyse, deskundige begeleiding en parate ondersteuning bespaart u al snel brandstof en weet u het verbruik elk jaar te verbeteren.

Brandstof besparen met Dynafleet

Ontdek op gegevens gebaseerde kracht

Samen met Dynafleet en chauffeurstraining kunt u tot wel 7% brandstof besparen.

Dynafleet – houd uw brandstofverbruik bij

Maak kennis met ons intelligente wagenparkbeheersysteem. Volg de prestaties van uw trucks en chauffeurs in real-time, bekijk automatisch gegenereerde scores in zuinig rijden. Maak vervolgens vergelijkingen, ontdek trends en implementeer winstgevende, brandstofbesparende veranderingen.

Maak kennis met Dynafleet >

Chauffeurstraining – kleine veranderingen, grote besparingen

Onze cursus 'Zuinig rijden – Volvo expert Training' helpt u om iedere druppel brandstof optimaal te benutten. De cursus maakt deel uit van het opleidingsprogramma Volvo Trucks Driver Development. De beproefde systematische benadering zorgt voor een zuiniger rijgedrag met blijvende besparingen op de lange termijn en is het meest effectief in combinatie met de rapporten van Dynafleet.

Chauffeursopleiding van Volvo >

Aerodynamisch profiel vermindert de luchtweerstand en daardoor ook het brandstofverbruik.

Airflow-pakket

Een Airflow-pakket kan uw brandstofverbruik tot wel 8% verlagen. Het pakket vermindert de turbulentie en de luchtweerstand en buigt de wind af van de trailer.  Behalve dat u brandstof en geld bespaart, worden ook de CO2-emissies verlaagd, wat goed nieuws is voor het milieu.

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Begin meteen goed

Een goed begin is essentieel voor een laag brandstofverbruik. Uw dealer is expert op het gebied van brandstof besparen. Waarom vraagt u hem niet om hulp?

Vind de dichtstbijzijnde dealer