Ongeëvenaard weggedrag

Opnieuw gebouwde constructies. Nieuw ontworpen stuursysteem. En chassiskenmerken die baanbrekend zijn in de trucksector. Bij het ontwerpen van de nieuwe Volvo FH hebben we niet alleen de rijeigenschappen verbeterd. De truck heeft een gedaantewisseling ondergaan.

Hierdoor kunt u met perfecte controle rijden terwijl dit minder belastend is, waardoor u dus effectiever werkt. Dit maakt u ook veiliger. Dus neem plaats, doe de gordel om en geniet van het rijden met een truck die supersportief aanvoelt.

De echte test voor het weggedrag van de truck is bij een frontale ontmoeting van een andere truck, in een bocht bij een snelheid van 80 km/u. In de Volvo FH is dat geen probleem.

Stefan Axelsson

Manager, Handling and Ride, Volvo Trucks.

Onafhankelijke voorwielophanging en Volvo Dynamic Steering samen geven uitmuntende stabiliteit, controle en manoeuvreerbaarheid

Unieke voorzieningen

Twee technologieën. Twee mijlpalen in de trucksector. Onafhankelijke voorwielophanging en Volvo Dynamic Steering geven u stabiliteit en controle bij elke snelheid, waardoor het manoeuvreren zo gemakkelijk gaat dat u het met één vinger kunt doen. Samen stellen ze nieuwe normen voor het weggedrag van zware trucks.

Maak kennis met de onafhankelijke voorwielophanging
Verbeterde chassisvering en schokdempers geven een soepele rit

Alles geoptimaliseerd

Als het gaat om het weggedrag, leiden kleine verschillen bij elkaar opgeteld tot grote verbeteringen. We gaven de Volvo FH krachtigere en beter gepositioneerde ophangingsveren. En we plaatsten de schokdempers onder een andere hoek zodat oneffenheden niet in het chassis doorwerken. Alles bij elkaar hebben onze optimalisaties de demping tegen overhellen met 100% verbeterd. Hierdoor krijgt u een solide, stabiele en veiliger rit, op elke weg.

Ontdek onze andere chassisverbeteringen
Vind de dichtstbijzijnde dealer

U hoeft ons niet te geloven

Ervaar zelf de eersteklas rijeigenschappen door uw lokale Volvo Trucks-dealer te bezoeken.

Vind de dichtstbijzijnde dealer