Volvo FL: alle weggebruikers beter beschermen

De veiligheidscabine van Volvo

De cabine van de Volvo FL is ontworpen om u te beschermen. Maar ook andere weggebruikers en voetgangers. De cabine heeft alle bots- barrière- en crashtests doorstaan. De nieuw ontworpen stoel is aan de vloer verankerd en verstevigd. Geïntegreerde veiligheidsgordels en hoofdsteunen bieden een eersteklas impactbestendigheid. En onze onderrijbeveiligingssystemen vóór en achter voorkomen dat personenwagens bij een botsing vast komen te zitten onder de truck.

Maak kennis met de veiligheidscabine van Volvo
Volvo Electronic Stability Program

Elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP)

ESP verbetert de veiligheids- en richtingsstabiliteit in lastige rijomstandigheden en voorkomt dat het voertuig kantelt. ESP is standaard op de Volvo FL. Dat betekent dus verbeterde prestaties en meer veiligheid meteen vanaf het begin.

Film waarin de voordelen worden uitgelegd van Lane Keeping Support

Lane Keeping Support

Onbedoeld van rijstrook wisselen wordt vaak genoemd als oorzaak van ernstige ongevallen. Volgens ons te vaak. Lane Keeping Support houdt de wegmarkeringen in de gaten met behulp van een camera, en waarschuwt u wanneer u deze markeringen onbedoeld overschrijdt.
Volvo FL: meer zien, en gezien worden

Meer zien, gezien worden en veilig zijn

Slimme spiegels minimaliseren de dode hoeken. En de led-dagrijverlichting aan de voorkant maakt de truck extra zichtbaar. Dat is goed nieuws voor u, maar ook voor fietsers en voetgangers in de binnenstad.

VT

Neem veiligheid serieus

Uw lokale Volvo Trucks-dealer neemt graag alle geavanceerde veiligheidsvoorzieningen van de Volvo FL met u door.

Vind de dichtstbijzijnde dealer