Minder moeite met het innovatieve regelsysteem

Focus op rijden

I-Shift maakt het rijden makkelijker, veiliger en veel comfortabeler. Er is geen zware koppeling. geen gedoe met een hendel en elk schakelmoment verloopt perfect getimed. De eenvoud van het systeem zorgt voor minder vermoeidheid en zorgt ervoor dat u uw aandacht op de weg en de overige weggebruikers houdt. En als u handmatig wilt schakelen, neemt u met een knop op de versnellingshendel elk schakelmoment over.

Het systeem werkt samen met andere voorzieningen, voor een soepele en effectieve rijervaring.

Bespaar op brandstof

I-Shift is ontworpen om brandstof te besparen, tot wel 5%. De interne energieverliezen erg laag; lager dan bij de handgeschakelde versnellingsbakken. Maar de elektronica maakt pas echt het verschil. Wanneer u rijdt in de Economy-modus, wordt elke schakeling exact getimed waardoor de motor met het meest efficiënte toerental draait. En bij een afdaling schakelt I-Roll de motor uit, waardoor de bewegingsenergie van de truck ten volle wordt benut, wat nog een extra besparing van 2% kan opleveren.

Het systeem is ontwikkeld op basis van een niet-gesynchroniseerde, handmatige versnellingsbak.

Zo werkt het

I-Shift is gebaseerd op een ongesynchroniseerde handgeschakelde versnellingsbak, vandaar de compacte vormgeving en de lage interne verliezen. De ware magie zit echter in de intelligente elektronische regeleenheid die de koppeling bedient en voor het schakelen zorgt. Door informatie over de snelheid, het gewicht, de hellingshoek en het vereiste koppel te analyseren, wordt elke schakeling met extreme precisie uitgevoerd. Het systeem communiceert bovendien met de motor, waardoor het toerental en het remeffect kunnen worden aangepast voor maximale prestaties.

I-Shift kan worden bediend via een paneel met vier schakelaars op het dashboard.

Ruimtebesparende schakelaars

I-Shift is zo efficiënt dat u de schakelhendel niet vaak hoeft te gebruiken. Indien u kostbare ruimte in uw cabine wilt besparen, kunt u afzien van de keuzehendel en kiezen voor een bediening met vier schakelaars op het dashboard.

Pas de softwarepakketten aan aan uw behoeften.

Uw I-Shift

U kunt de softwarepakketten voor I-Shift aanpassen aan uw specifieke behoeften. Dus of u nu een versnellingsbak zoekt voor langeafstandstransporten, bouwwerkzaamheden, zware ladingen of distributietaken, we hebben altijd het perfecte pakket voor u.

Kies uw perfecte I-Shift-pakket
I-Shift en I-See werken samen om brandstof te besparen

I-See: meer besparen

In heuvelachtig terrein werkt I-Shift naadloos samen met onze intuïtieve I-See technologie zodat u nog meer brandstof bespaart.

Ontdek hoe I-See werkt
Vind de dichtstbijzijnde dealer

Klaar voor I-Shift?

Ervaar het zelf. Neem contact op met uw plaatselijke Volvo Trucks-dealer.

Vind de dichtstbijzijnde dealer