Minder moeite met het innovatieve regelsysteem

Focus op rijden

I-Shift maakt het rijden makkelijker, veiliger en veel comfortabeler. Er is geen zware koppeling. geen gedoe met een hendel en elk schakelmoment verloopt perfect getimed. De eenvoud van het systeem zorgt voor minder vermoeidheid en zorgt ervoor dat u uw aandacht op de weg en de overige weggebruikers houdt. En als u handmatig wilt schakelen, neemt u met een knop op de versnellingshendel elk schakelmoment over.

Het systeem werkt samen met andere voorzieningen, voor een soepele en effectieve rijervaring.

Bespaar op brandstof

I-Shift is ontworpen om brandstof te besparen, tot wel 5%. De interne energieverliezen erg laag; lager dan bij de handgeschakelde versnellingsbakken. Maar de elektronica maakt pas echt het verschil. Wanneer u rijdt in de Economy-modus, wordt elke schakeling exact getimed waardoor de motor met het meest efficiënte toerental draait. En bij een afdaling schakelt I-Roll de motor uit, waardoor de bewegingsenergie van de truck ten volle wordt benut, wat nog een extra besparing van 2% kan opleveren.

Het systeem is ontwikkeld op basis van een niet-gesynchroniseerde, handmatige versnellingsbak.

Zo werkt het

I-Shift is gebaseerd op een ongesynchroniseerde handgeschakelde versnellingsbak, vandaar de compacte vormgeving en de lage interne verliezen. De ware magie zit echter in de intelligente elektronische regeleenheid die de koppeling bedient en voor het schakelen zorgt. Door informatie over de snelheid, het gewicht, de hellingshoek en het vereiste koppel te analyseren, wordt elke schakeling met extreme precisie uitgevoerd. Het systeem communiceert bovendien met de motor, waardoor het toerental en het remeffect kunnen worden aangepast voor maximale prestaties.

I-Shift kan worden bediend via een paneel met vier schakelaars op het dashboard.

Ruimtebesparende schakelaars

I-Shift is zo efficiënt dat u de schakelhendel niet vaak hoeft te gebruiken. Indien u kostbare ruimte in uw cabine wilt besparen, kunt u afzien van de keuzehendel en kiezen voor een bediening met vier schakelaars op het dashboard.

I-Shift met kruipversnellingen – Starten waar u wilt

I-Shift met kruipversnellingen – Starten waar u wilt

I-Shift is nog veelzijdiger en gebruiksvriendelijker geworden. De automatische versnellingsbak is nu beschikbaar met de keuze uit één of twee kruipversnellingen, plus de aanvullende optie van extra achteruitrijversnellingen. Wanneer u zware ladingen transporteert, weet u dat starten vanuit stilstand soms lastig is. Vooral op hellingen of bij slechte wegomstandigheden. In het ergste geval moet u de vracht uitladen of moet u zelfs worden gesleept, wat funest kan zijn voor uw beschikbaarheid en productiviteit. Rust uw Volvo FM uit met I-Shift met kruipversnellingen en deze zorg behoort tot het verleden. Uw startvermogen wordt aanzienlijk verbeterd en de belasting op de koppeling wordt met 75 procent verminderd, wat onnodige reparaties voorkomt.

Langzaam kruipen, zuinig rijden

Langzaam kruipen, zuinig rijden

Kan I-Shift met kruipversnellingen uw brandstofverbruik echt verbeteren? Natuurlijk. Voorheen moest u vaak bereid zijn brandstofzuinigheid op te offeren voor startvermogen. Dankzij de kruipversnellingen kunnen we uw truck nu echter specificeren met een snellere achterasoverbrenging, waardoor u op goede wegen bij veel lagere toeren op kruissnelheid kunt blijven. Dit verlaagt het brandstofverbruik met een aantal procent.

Perfecte controle in elke richting

Perfecte controle in elke richting

Manoeuvreren met lage snelheid is een van de grootste uitdagingen van het werk. Dankzij een overbrengingsverhouding tot 32:1 (en tot 37:1 achteruit) kunt u met I-Shift met kruipversnellingen rijden met hele lage snelheden van 0,5-2 km/u. U heeft altijd totale controle, waardoor u gemakkelijker met precisie kunt parkeren bij het laden of lossen van uw vracht. Ook voorkomt het ongevallen die desastreus zijn voor uw planning en uw productiviteit. 

Zeg maar ja tegen meer werk.

Zeg maar ja tegen meer werk.

I-Shift met kruipversnellingen maakt de truck veelzijdiger, zodat u dezelfde truck kunt gebruiken voor tal van verschillende rijomstandigheden en taken. Rijden op verharde en onverharde wegen? Moet u extreme ladingen vervoeren? Werkt u op grote hoogten? Speciale toepassingen voor lage snelheden? Geen probleem.

De kruipversnellingsmodule voegt slechts 120 mm toe aan de lengte en 48 kg aan het gewicht van de I-Shift.

Pas de softwarepakketten aan aan uw behoeften.

Uw I-Shift

U kunt de softwarepakketten voor I-Shift aanpassen aan uw specifieke behoeften. Dus of u nu een versnellingsbak zoekt voor langeafstandstransporten, bouwwerkzaamheden, zware ladingen of distributietaken, we hebben altijd het perfecte pakket voor u.

Kies uw perfecte I-Shift-pakket
I-Shift en I-See werken samen om brandstof te besparen

I-See: meer besparen

In heuvelachtig terrein werkt I-Shift naadloos samen met onze intuïtieve I-See technologie zodat u nog meer brandstof bespaart.

Ontdek hoe I-See werkt
Vind de dichtstbijzijnde dealer

Klaar voor I-Shift?

Ervaar het zelf. Neem contact op met uw plaatselijke Volvo Trucks-dealer.

Vind de dichtstbijzijnde dealer