Volvo I-Shift maakt het rijden makkelijker, veiliger en veel comfortabeler

Focus op rijden

I-Shift maakt het rijden makkelijker, veiliger en veel comfortabeler. Uw lichaam wordt niet overbelast. Elk schakelmoment verloopt perfect getimed. En als u handmatig wilt schakelen, neemt u met een knop op de versnellingshendel elk schakelmoment over.

De rijeigenschappen zijn niet het enige pluspunt. Door de soepelheid van het systeem treedt er ook minder belasting op voor de aandrijflijn en de banden, waardoor de onderhoudskosten afnemen.

Zuinige versnellingsbak Volvo I-Shift

Bespaar op brandstof

I-Shift is ontworpen om brandstof te besparen, tot wel 5%. De interne energieverliezen zijn laag – lager zelfs dan bij de handgeschakelde versnellingsbakken. Maar de elektronica maakt pas echt het verschil. Wanneer u in de Economy-modus rijdt, wordt elke schakeling exact getimed waardoor de motor met het meest efficiënte toerental draait.

Volvo I-Shift: zo werkt het

Zo werkt het

I-Shift is gebaseerd op een ongesynchroniseerde handgeschakelde versnellingsbak, vandaar de compacte vormgeving en de lage interne verliezen. De ware magie zit echter in de intelligente elektronische regeleenheid die de koppeling bedient en voor het schakelen zorgt. Door informatie over de snelheid, het gewicht, de hellingshoek en het vereiste koppel te analyseren, wordt elke schakeling met extreme precisie uitgevoerd. Het systeem communiceert bovendien met de motor, waardoor het toerental en het remeffect kunnen worden aangepast voor maximale prestaties.

Volvo I-Shift-softwarepakketten - leverbaar voor alle rijomstandigheden

Uw I-Shift

Of het nu op de weg is of op onverhard terrein, er is altijd een I-Shift-pakket voor de bouw beschikbaar dat bij uw werk past. De I-Shift kan ook P+ hebben voor slechte wegen, zodat het schakelen wordt uitgevoerd bij hogere motortoerentallen.

VT

Slimmer schakelen

Heeft u I-Shift nodig in uw truck? Neem contact op met uw lokale Volvo Trucks-dealer om dit uit te proberen.

Vind de dichtstbijzijnde dealer