Volvo I-Shift maakt het rijden makkelijker, veiliger en veel comfortabeler

Focus op rijden

I-Shift maakt het rijden makkelijker, veiliger en veel comfortabeler. Uw lichaam wordt niet overbelast. Elk schakelmoment verloopt perfect getimed. En als u handmatig wilt schakelen, neemt u met een knop op de versnellingshendel elk schakelmoment over.

De rijeigenschappen zijn niet het enige pluspunt. Door de soepelheid van het systeem treedt er ook minder belasting op voor de aandrijflijn en de banden, waardoor de onderhoudskosten afnemen.

Zuinige versnellingsbak Volvo I-Shift

Bespaar op brandstof

I-Shift is ontworpen om brandstof te besparen, tot wel 5%. De interne energieverliezen zijn laag – lager zelfs dan bij de handgeschakelde versnellingsbakken. Maar de elektronica maakt pas echt het verschil. Wanneer u in de Economy-modus rijdt, wordt elke schakeling exact getimed waardoor de motor met het meest efficiënte toerental draait.

Volvo I-Shift: zo werkt het

Zo werkt het

I-Shift is gebaseerd op een ongesynchroniseerde handgeschakelde versnellingsbak, vandaar de compacte vormgeving en de lage interne verliezen. De ware magie zit echter in de intelligente elektronische regeleenheid die de koppeling bedient en voor het schakelen zorgt. Door informatie over de snelheid, het gewicht, de hellingshoek en het vereiste koppel te analyseren, wordt elke schakeling met extreme precisie uitgevoerd. Het systeem communiceert bovendien met de motor, waardoor het toerental en het remeffect kunnen worden aangepast voor maximale prestaties.

Verstevigd voor zware toepassingen

Verstevigd voor zware toepassingen

Wanneer u onder extreem zware omstandigheden rijdt, zult u de versterkte I-Shift waarderen. Die is speciaal ontwikkeld voor gebieden met veel hellingen met stijgingspercentages van meer dan 10%, of het rijden op zeer geaccidenteerd terrein. Dit houdt in dat I-Shift nu beschikbaar is voor omstandigheden waarin voorheen een handmatige versnellingsbak of de automatische Powertronic de enige opties waren.

I-Shift met kruipversnellingen – Starten waar u wilt

I-Shift met kruipversnellingen – Starten waar u wilt

I-Shift is nog veelzijdiger en gebruiksvriendelijker geworden. De automatische versnellingsbak is nu beschikbaar met de keuze uit één of twee kruipversnellingen, plus de aanvullende optie van extra achteruitrijversnellingen. Wanneer u zware ladingen transporteert, weet u dat starten vanuit stilstand soms lastig is. Vooral op hellingen of bij slechte wegomstandigheden. In het ergste geval moet u de vracht uitladen of moet u zelfs worden gesleept, wat funest kan zijn voor uw beschikbaarheid en productiviteit. Rust uw Volvo FMX uit met I-Shift met kruipversnellingen en deze zorg behoort tot het verleden. Uw startvermogen wordt aanzienlijk verbeterd en de belasting op de koppeling wordt met 75 procent verminderd, wat onnodige reparaties voorkomt.

Langzaam kruipen, zuinig rijden

Langzaam kruipen, zuinig rijden

Kan I-Shift met kruipversnellingen uw brandstofverbruik echt verbeteren? Natuurlijk. Voorheen moest u vaak bereid zijn brandstofzuinigheid op te offeren voor startvermogen. Dankzij de kruipversnellingen kunnen we uw truck nu echter specificeren met een snellere achterasoverbrenging, waardoor u op goede wegen bij veel lagere toeren op kruissnelheid kunt blijven. Dit verlaagt het brandstofverbruik met een aantal procent.

Perfecte controle in elke richting

Perfecte controle in elke richting

Manoeuvreren met lage snelheid is een van de grootste uitdagingen van het werk. Dankzij een overbrengingsverhouding tot 32:1 (en tot 37:1 achteruit) kunt u met I-Shift met kruipversnellingen rijden met hele lage snelheden van 0,5-2 km/u. U heeft altijd totale controle, waardoor u gemakkelijker met precisie kunt parkeren bij het laden of lossen van uw vracht. Ook voorkomt het ongevallen die desastreus zijn voor uw planning en uw productiviteit. 

Zeg maar ja tegen meer werk.

Zeg maar ja tegen meer werk.

I-Shift met kruipversnellingen maakt de truck veelzijdiger, zodat u dezelfde truck kunt gebruiken voor tal van verschillende rijomstandigheden en taken. Rijden op verharde en onverharde wegen? Moet u extreme ladingen vervoeren? Werkt u op grote hoogten? Speciale toepassingen voor lage snelheden? Geen probleem.


De kruipversnellingsmodule voegt slechts 120 mm toe aan de lengte en 48 kg aan het gewicht van de I-Shift.

Volvo I-Shift-softwarepakketten - leverbaar voor alle rijomstandigheden

Uw I-Shift

Of het nu op de weg is of op onverhard terrein, er is altijd een I-Shift-pakket voor de bouw beschikbaar dat bij uw werk past. De I-Shift kan ook P+ hebben voor slechte wegen, zodat het schakelen wordt uitgevoerd bij hogere motortoerentallen.

VT

Slimmer schakelen

Heeft u I-Shift nodig in uw truck? Neem contact op met uw lokale Volvo Trucks-dealer om dit uit te proberen.

Vind de dichtstbijzijnde dealer