Trucks en services

Ons doel is om trucks en services te maken die minder belastend voor het milieu zijn. En we boeken echt vooruitgang: van het verlagen van het brandstofverbruik tot het zoeken naar alternatieve brandstoffen.

Brandstofefficiency
Sinds 1970 is het brandstofverbruik met 40% gedaald. Maar we weten dat we het nog beter kunnen. Daarom streven we ernaar de efficiency te verbeteren.

Brandstofbeheer
Onze trucks zijn zuinig. En onze slimme brandstofbeheersystemen en chauffeurstraining helpen u om het maximale uit de trucks te halen.

Alternatieve brandstoffen
We waren de eerste truckfabrikant die uitvoerig testte met Bio-DME-brandstof en die een dieselmotor presenteerde die rijdt op methaangas.

Truckemissies
Onze Euro 6-motor heeft de uitstoot van roetdeeltjes gehalveerd en de emissie van stikstofoxiden met bijna 80% verlaagd. De uitstoot van onze trucks op LNG is ook aanzienlijk gereduceerd.

Materialen en recycling
Circa een derde van de materialen in een nieuwe Volvo-truck is afkomstig van hergebruikt materiaal. En aan het einde van de levensduur van de truck kan tot 90% worden gerecycled.

Lees meer over onze duurzame trucks en services

Ontdek meer over de Volvo FL Electric

Volvo FL Electric

Volvo Trucks introduceert de eerste geheel elektrische truck voor commercieel gebruik: de Volvo FL Electric. Met een GVW van 16 ton is de Volvo FL Electric geschikt voor onder andere stedelijke distributie en afvalinzameling. De verkoop start in 2019.

Meer over de Volvo FL Electric
Ontdek meer over de Volvo FE Electric

Volvo FE Electric

Naast de Volvo FL Electric, 's werelds eerste volledig elektrische truck, introduceren we de Volvo FE Electric. De Volvo FE Electric is ontworpen voor nog zwaardere inzet zoals stedelijke distributie en afvalinzameling, met een GVW van 27 ton. De verkoop start in 2019.

Meer over de Volvo FE Electric
Onze duurzame activiteiten

Onze activiteiten

We zijn hard op weg om ons productieproces volledig duurzaam te maken. Onze productiefaciliteiten in het Belgische Gent en het Zweedse Tuve waren de eerste klimaatneutrale voertuigfabrieken ter wereld. Onze spuiterij in Umeå in Zweden heeft een van de laagste emissiewaarden van oplosmiddelen in de branche. Ook steeds meer dealers worden CO2-neutraal. En hier blijft het niet bij. Deze activiteiten worden snel en over de hele wereld uitgebreid om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk productiemethoden, fabrieken, transportdiensten en dealers erbij worden betrokken.

Lees meer over onze duurzame activiteiten
Bereken de ecologische voetafdruk van uw Volvo-truck (nieuw of oud)

Bereken de ecologische voetafdruk van uw Volvo-truck (nieuw of oud)

Wist u dat ongeveer 85-90% van een Volvo-truck kan worden gerecycled? En dat een derde van een nieuwe truck is afkomstig van gerecycled materiaal? Het is namelijk niet voldoende om alleen te kijken naar emissies tijdens het rijden met de truck. Met onze ecologische voetafdrukcalculator berekent u de impact van uw eigen truck (nieuws of oud), met inbegrip van het hele productieproces.

Bereken ecologische voetafdruk >

Related News

Elektromobiliteit binnen handbereik. De elektrische trucks zijn er.

Er is een grote belangstelling voor elektrische trucks op de markt. Klanten zijn nieuwsgierig en willen meer begrijpen over de mogelijkheden van deze nieuwe elektrotechnologie en de praktische toepassingen in de dagelijkse gang van zaken. Het ...

Hebben de steden van morgen nog trucks nodig?

De verstedelijking neemt niet af, overal ter wereld dijen de steden uit en neemt de behoefte aan transport toe. Tegelijkertijd zorgen luchtverontreiniging en verkeersopstoppingen voor omvangrijke problemen. De noodzaak voor schonere en ...

Hoe Göteborg zichzelf verzekert van een duurzame toekomst

Göteborg, de thuishaven Volvo Trucks, heeft grote ambities op het gebied van duurzaamheid. Luister naar wat Henrik Kant, City Planning Authority Director, te vertellen heeft over zijn plannen, uitdagingen en mogelijkheden. En welke rol elektrisch ...

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Verminder uw impact op het milieu

Zorg voor het milieu is een belangrijke overweging voor uw truck of wagenpark. Uw lokale Volvo Trucks-dealer staat u met raad en daad terzijde.

Vind de dichtstbijzijnde dealer