Iedere druppel telt en Fuel advice

Iedere druppel telt

Eén procent hier, één procent daar: samen loopt dat al gauw op tot een aanzienlijke besparing. Dit is onze achterliggende gedachte.

We zoeken voortdurend naar nieuwe manieren om onze trucks verder te laten rijden met minder brandstof, met minder belasting voor het milieu en met lagere kosten.

Het verlagen van het brandstofverbruik is een initiatief voor de lange termijn waaraan we zullen blijven werken voor al onze producten en services.

Omdat iedere druppel telt.

Fuel Advice

Verlaag uw brandstofverbruik met Fuel Advice

Fuel advice helpt u daarbij. Met periodieke rapporten en persoonlijke analyses wordt gegarandeerd dat het brandstofverbruik laag blijft.

Meer informatie over hoe Fuel Advice kan helpen
Dynafleet

Houd uw brandstofverbruik in de gaten

Met Dynafleet in combinatie met de praktijktraining Zuinig Rijden kunt u tot 5 procent brandstof besparen. Dynafleet geeft u actuele informatie over alles wat u moet weten over uw wagenpark en de chauffeurstraining helpt chauffeurs om veiliger, slimmer en zuiniger te rijden.

Dynafleet is nu beschikbaar via een app, zodat u op elk moment toegang heeft tot alle gegevens van uw wagenpark.

Meer informatie over Dynafleet
Volvo Trucks I-Shift

I-SHIFT – BRANDSTOF BESPAREN MET MAXIMALE PRESTATIES

I-Shift verlaagt het brandstofverbruik met maximaal 3 procent in vergelijking met een handmatige versnellingsbak. Dit is de meest geavanceerde oplossing op de markt.

Met I-Shift kan uw truck optimaal presteren omdat gegevens worden bijgehouden over voertuigmassa, hellingshoek van de weg, snelheid en acceleratie.

Meer informatie over brandstof besparen met I-Shift
Airflow-pakket

Minder luchtweerstand met het Airflow-pakket

Met het Airflow-pakket kunt u uw brandstofefficiency met wel 10 procent verbeteren. Het pakket vermindert de turbulentie en de luchtweerstand en buigt de wind af van de trailer.

Bovendien worden niet alleen de brandstofkosten lager, maar ook de CO2-uitstoot.

Meer informatie over brandstof besparen met verbeterde aerodynamica.
I-See

I-See - onthoudt om brandstof te besparen

I-See kan tot 5% brandstof besparen, vanaf het moment dat de truck wegrijdt. I-See onthoudt de wegen waarop u eerder heeft gereden en zelfs de wegen waar u nog niet bent geweest. I-See maakt gebruik van topografische informatie voor het regelen van de snelheid en het kiezen van de juiste versnelling zodat u zo zuinig mogelijk rijdt.

Meer informatie over de zes stappen van I-See
Volvo Trucks-chauffeurstrainingen

Chauffeurstrainingen

“U rijdt dezelfde route, doet hetzelfde werk, in dezelfde tijd: alleen een stuk efficiënter.”

Lees meer over Chauffeurstrainingen
Originele Volvo-service

Originele Volvo-service

Voor een laag brandstofverbruik zijn goede chauffeurs nodig en de ondersteuning van deskundige monteurs, die niet alleen uw truck volledig kennen maar ook zorgen dat uw truck optimaal functioneert.

Lees meer over Genuine Volvo Service

Downloaden

Brochure 'Iedere druppel telt'

EDC-brochure(PDF, 21.1 MB)