Samen voorkomen we vrachtwagenongelukken

Veiligheid - het zit in ons DNA

Vrachtwagens en veiligheid. Het hoge aantal vrachtwagenongelukken geeft aan dat dit niet vanzelfsprekend samengaat. En daar willen we verandering in brengen. NUL vrachtwagenongelukken is ons ultieme doel. Ons Accident Research Team is opgericht in 1969 en sindsdien staan we aan de frontlinie op het gebied van veiligheid, met baanbrekende innovaties die ongelukken van vrachtwagens voorkomen en de kans op letsel verkleinen. Niet alleen voor de vrachtwagenchauffeur, maar voor alle weggebruikers.

Tjitze Bouma - DTC Surhuisterveen

"Alsjeblieft mensen, heb een beetje meer geduld"

Veiligheid Volvo Trucks - het vrachtwagenongeluk van chauffeur Tjitze Bouma

Op 10 november 2017 voegde een auto met hoge snelheid in tussen vrachtwagenchauffeur Tjitze Bouma en zijn voorganger. De noodremfunctie spaarde hem, maar de vrachtwagen achter hem had minder geluk. Ergert u zich weleens aan dit soort gevaarlijke inhaalmanoeuvres?

VEILIGHEID - VOLVO TRUCKS SAFETY REPORT 2017

VEILIGHEID - VOLVO TRUCKS ACCIDENT RESEARCH TEAM

Ieder jaar sterven wereldwijd ongeveer 1,2 miljoen mensen als gevolg van een verkeersongeluk. Helaas zijn vrachtwagens ook nog te vaak hierbij betrokken. Volvo Trucks heeft zich daarom een ultiem doel gesteld: nul ongelukken door toedoen van vrachtwagens. Maar dan moeten we wel weten waarom die ongelukken voorkomen. Het Volvo Trucks Safety Report (mei 2017) vertelt u er alles over. Download het hier gratis.

Download het Volvo Trucks Safety Report van 2017(PDF, 7.5 MB)

Henk Boer

OPROEP: AUTOMOBILIST ZOEKT VEILIGE CHAUFFEUR!

Veiligheid Volvo Trucks - het vrachtwagenongeluk van chauffeur Tjitze Bouma

Bent of kent u de veilige chauffeur die Henk Boer een belangrijke les heeft geleerd? Laat het ons weten! Wij komen heel graag in contact met deze man. Het voorval vond plaats in Noord-Frankrijk, ergens in de zomer van 2016.

Veiligheidsgordel - redt al meer dan 50 jaar levens.

Circa de helft van de ongevallen met fatale afloop waarbij trucks zijn betrokken, had voorkomen kunnen worden door het gebruik van een veiligheidsgordel. Het is cruciaal dat elke nieuwe generatie chauffeurs begrijpt hoe belangrijk deze uitvinding is. Want het redden van levens betekent meer voor ons dan wat dan ook.

Jeroen van der Nagel - J. Heemskerk Export b.v.

"Alles lag voor in de ramen... ALLES! En dan denk je: ik ben blij dat ik een gordel om heb"

Veiligheid Volvo Trucks - het vrachtwagenongeluk van chauffeur Jeroen van der Nagel

Jeroen van der Nagel maakte een gigantische klap in Stuttgart, maar zijn gordel spaarde hem. Zijn er in uw omgeving vrachtwagenchauffeurs die geen gordel dragen?

VEILIGHEIDSSYSTEMEN DIE ONGELUKKEN VOORKOMEN

Onze Active Safety-initiatieven zijn ontworpen om fouten te voorkomen die de oorzaak zijn van circa 90% van alle verkeersongevallen. Dus zorgen we ervoor dat onze chauffeurs meer kunnen zien. We zorgen dat ze comfortabel en geconcentreerd blijven. En we voorzien onze trucks van systemen en technologie die veiligheid naar een heel nieuw niveau brengen. Alles voor de veiligheid van de chauffeur.

Jurrien van der Pijll - Van Straalen De Vries

Hoe een vrachtwagenchauffeur een baby redde

Veiligheid Volvo Trucks - het vrachtwagenongeluk van chauffeur Jurrien van der Pijll

"Let op elkaar. Hou je aan de regels. Doe geen gekke dingen. Dan komt iedereen weer veilig thuis", aldus chauffeur Jurrien van der Pijll. In mei 2017 redde hij het leven van een baby. Nu vertelt hij zijn verhaal.

Wij zijn trots op dit soort chauffeurs! U toch ook?

Veiligheid - de kans op letsel verkleinen

Ongevallen zijn helaas niet helemaal te voorkomen. Daarom richten onze passieve veiligheidsinitiatieven zich op het minimaliseren van het letsel als zich toch een ongeval voordoet. Daarom concentreren we ons op het bouwen van trucks die de chauffeur, passagiers en andere weggebruikers zo veel mogelijk bescherming bieden.

Piet van Kemenade - Slat Cleaning

Het vrachtwagenongeluk van chauffeur Piet van Kemenade

Veiligheid Volvo Trucks - het ongeluk van chauffeur Piet van Kemenade

Op 8 augustus 2014 reed vrachtwagenchauffeur Piet van Kemenade met 90 km/u op zijn voorligger. De cabine was total loss. Doordat Piet geen gordel droeg, waren zijn verwondingen zeer ernstig. Piet overleefde gelukkig. Luister naar zijn verhaal.

Een veiligheidscampagne die het belang laat zien van See and be seen

Een veiligheidscampagne die het belang laat zien van

See and be seen

Download de onderwijskit voor meer informatie
Vindt u veiligheid belangrijk? Vind uw dichtstbijzijnde dealer

Ervaar zelf de veiligheid van Volvo

Vindt u veiligheid belangrijk? Uw lokale Volvo Trucks-dealer kan u alle buitengewone veiligheidsvoorzieningen laten zien en al uw vragen over veiligheid beantwoorden.

Vind de dichtstbijzijnde dealer