An easy-to-use activity that shows how to improve safety in the interaction between cyclists and truck drivers.

De meeste verkeersongevallen worden veroorzaakt door menselijke fouten

Verschil maken om levens te redden

Veiligheid staat al vanaf het eerste begin op de eerste plaats bij Volvo Trucks. Uit onderzoek en analyse blijkt dat de meeste verkeersongevallen worden veroorzaakt door menselijke fouten. Daarom willen we meer doen dan alleen het ontwikkelen van allerlei innovatieve veiligheidsoplossingen voor onze producten.

Ons doel is een betere bewustwording van zichtbaarheid in het verkeer

Zien en gezien worden

Wij hebben als doel te zorgen dat de verkeersdeelnemers zich beter bewust worden van hun zichtbaarheid in het verkeer. De campagne richt zich met name op situaties waarbij fietsers en andere weggebruikers zijn betrokken en laat zien hoe zij moeten handelen als ze een truck tegenkomen.

De onderwijskit is gratis en beschikbaar voor iedereen. Docenten kunnen bijvoorbeeld oefeningen opzetten voor hun studenten en managers kunnen het gebruiken als bedrijfsactiviteit.

Er is een handleiding voor het uitvoeren van een verkeerstraining

De onderwijskit

De inspirerende kit ‘See and be seen’ omvat een handleiding voor de instructeur, een PowerPoint-presentatie en richtlijnen voor een veilige verkeerstraining waarbij een truck betrokken is.

Verder zijn er cadeaus als reflecterende vesten om uit te delen na afronding van de activiteiten zodat de verkeersveiligheid extra wordt bevorderd.

Download de onderwijskit

De onderwijskit(ZIP, 870 MB)