Rijbewijs C met Code 95

Iedereen moet dit werk kunnen doen

Rijbewijs C met Code 95

Heb je een rijbewijs B en ben je minimaal 18 jaar oud? Dan ben je klaar om te beginnen je vrachtwagenrijbewijs. Het rijbewijs bestaat uit een aantal onderdelen.

Om vrachtwagenchauffeur te worden moet je het zogenaamde vrachtauto rijbewijs C met code 95 halen.
Code 95 is een toevoeging, waarmee je op de Europese wegen mag rijden. Het lespakket bestaat uit een aantal praktijklessen, toetsen en theorie-examens, gevolgd door een praktijkexamen. Wil je ook met een aanhanger rijden? Dan kan je verder leren voor het vrachtauto rijbewijs CE. 

Praktijklessen & theorie

Stap 1

Praktijklessen & theorie

Het vrachtwagen rijbewijs C begint met theorie- en praktijklessen. Voordat je kan beginnen aan je praktijk examen, dien je eerst een drietal theorie-examens te behalen.
Naast de theorie, kan je beginnen aan je praktijklessen. Gedurende de praktijklessen dien je een tweetal praktische toetsen af te leggen.

 

Als je de benodigde examens en toetsen positief afgerond hebt, dan is er nog 1 ding nodig om te kunnen beginnen aan het praktijkexamen: de medische keuring.

Medische keuring

Stap 2

Medische keuring

Voor het behalen van het praktijkexamen is een medische keuring met gezondheidsverklaring verplicht. De keuring kan gedaan worden door een bedrijfsarts of gecertificeerde arbodienst. Als je medisch goedgekeurd bent, wordt er een Verklaring van Geschiktheid naar het RDW gestuurd. Gezien de verklaring 1 jaar geldig is, is het verstandig om het rijbewijs binnen deze tijd te behalen.
Na het behalen van het praktijkexamen en rijbewijs C, dien je om de 5 jaar een medische keuring te ondergaan.

Praktijkexamen

Stap 3

Praktijkexamen

Heb je de vereiste praktijk- en theorie-examens met een positief resultaat afgerond? Ben je volgens de medische keuring gezond genoeg bevonden? Dan ben je klaar om het Examen Vrachtauto C praktijk (C) af te leggen. Dit 85-minuten durende examen bestaat uit een aantal praktijkopdrachten. Slaag je voor alle theorie-examens, toetsen en het praktijkexamen? Gefeliciteerd! Dan ben je de trotse eigenaar van je rijbewijs c met code 95. Als je nog geen werkgever hebt, dan is het tijd om te solliciteren. Bekijk onze sollicitatietips verderop deze pagina.

 

hulp nodig bij het solliciteren?

Het sollicitatieproces begint vaak bij het oriënteren op de arbeidsmarkt. Je kan zelf zoeken via Google, of je kan je abonneren op diverse banensites zoals nationalevacaturebank.nl of transport-vacature.nl. Je ontvangt dan de laatste nieuwe vacatures (resultaten van jouw zoekterm) in je mailbox.

Als je een interessante vacature gevonden hebt, dan komt de volgende stap: het schrijven van een sollicitatiebrief. Om je een idee te geven van een sollicitatiebrief van een vrachtwagenchauffeur, hebben we hier een voorbeeld voor je. Voel je vrij om hem aan te passen en te gebruiken bij jouw sollicitatie. Succes!

Sollicitatietips

Op internet zijn veel tips te vinden die je helpen bij het solliciteren en vinden van een baan. Op werk.nl vind je veel informatie over het schrijven van een sollicitatiebrief tot aan tips voor het voeren van een sollicitatiegesprek. Daarnaast kan je ook veel informatie vinden op de websites van uitzendbureau’s zoals randstad.nl en startpeople.nl

 

Op onze bedrijvenpagina vind je het volledige overzicht van handige websites die je kunnen helpen bij het vinden van een baan en/of opleiding als vrachtwagenchauffeur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Volvo Trucks?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in