Vrouwelijke chauffeurs gezocht!

Wellicht klinkt vrachtwagenchauffeur niet als het het meest typische beroep voor vrouwen. Onzin! Het is een van de mooiste beroepen, ook voor vrouwen.

 

Omdat Volvo Trucks voor gelijkheid en diversiteit staat, willen we laten zien dat het beroep van vrachtwagenchauffeur ook geschikt is voor vrouwen. Voor degenen die de keuze nog niet gemaakt hebben of twijfelen, maar ook voor allen die al weten dat zij vrachtwagenchauffeur willen worden of het al zijn.

 

Ben je al overtuigd en wil je weten hoe je chauffeur kunt worden? Of ben je al vrachtwagenchauffeur en ben je op zoek naar bedrijven met openstaande vacatures en opleidingsmogelijkheden voor (vrouwelijke) vrachtwagenchauffeurs? Ga dan meteen naar een van de onderliggende pagina's.

Vrouwelijke chauffeurs vertellen

De ervaringen van Mieke de Jonge

Vrachtwagenchauffeurs zijn er in alle soorten en maten. Ondanks dat er nog weleens gedacht wordt dat vrachtwagenchauffeur zijn niets voor vrouwen is, zijn er tal van vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs actief in de transportsector. Eén van hen is Mieke de Jonge, die al jaren werkt bij Melis Logistics. Ze vertelt over haar ervaringen als vrouwelijke chauffeur!

Vrouwelijke chauffeurs vertellen: Mieke de Jonge

De voordelen van het (vrouwelijke) chauffeursvak

Afwisselend Geen dag is hetzelfde. Je komt overal en komt met verschillende mensen in contact.
Niet zwaar Trucks zijn heel modern en luxe. In principe zijn er nog maar weinig trucks zonder stuurbekrachtiging en automaat. Bovendien is de logistieke sector gestandaardiseerd. Pakketten staan op pallets die met behulp van heftrucks in- en uitgeladen worden. Zwaar fysieke inspanning is er dus eigenlijk niet meer.
'One of the guys' Werken in een mannenwereld heeft zo zijn voordelen. Zo zijn mannen over het algemeen makkelijk in de omgang en maken ze vaker een grapje. En ze zijn nooit te beroerd om een vrouw even te helpen, mocht iets zwaar of lastig zijn.
Tijd voor je gezin Goed te combineren met het gezinsleven. Parttime werken behoort steeds vaker tot de mogelijkheden en het werk is meestal flexibel.
’s Avonds weer thuis Binnenlandse routes zijn tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Dit betekent dat je meestal ’s avonds weer in je eigen bed ligt.
Niet eng Mocht je toch ergens moeten overstaan (zoals dat in chauffeurstermen wordt genoemd), kan dat op goed beveiligde truckstops. Deze zijn vaak voorzien van goed onderhouden sanitaire voorzieningen. Daarnaast zijn ze afgeschermd met hekken en hangt er camerabewaking.
Verantwoordelijkheid Als vrachtwagenchauffeur is het jouw taak om die zware en vaak kostbare lading veilig af te leveren. Dat geeft veel chauffeurs een gevoel van trots.
Veiligheid In tegenstelling tot wat soms lacherig wordt beweerd, blijkt uit onderzoek dat vrouwen wél goede chauffeurs zijn en houden ze zich ook beter aan veiligheidsvoorschriften.
Visitekaartje Ongeacht of je nu man of vrouw bent, als chauffeur ben je het visitekaartje van het bedrijf. En steeds meer bedrijven waarderen dat. Zet de clichés uit je hoofd. Iedereen moet dit werk kunnen doen.

Hoe word ik vrachtwagenchauffeur?

Ben je op zoek naar een baan als vrachtwagenchauffeur? Dan heb je geluk. Door de sterke economische groei van de afgelopen jaren, is het vervoer van producten en materialen toegenomen. Daarnaast neemt het aantal werkende chauffeurs af, omdat een deel met pensioen gaat. 

Heb je altijd al de (stille) wens gehad om vrachtwagenchauffeur te worden, grijp dan nu je kans.

Bekijk hier hoe je vrachtwagenchauffeur wordt
Een vrouw in een fabrieksomgeving

Hulp nodig?

Aangezien de branche momenteel op zoek is naar vrachtwagenchauffeurs, biedt een deel van de bedrijven een vergoeding aan voor de opleiding tot vrachtwagenchauffeur. Ben je benieuwd welke bedrijven bij jou in de buurt op zoek zijn naar vrachtwagenchauffeurs, welke rijscholen er zijn of welke uitzendbureau's transportopleidingen en vacatures aanbieden?

Op onze bedrijvenpagina vind je een overzicht van bedrijven die jou verder kunnen helpen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom Volvo Trucks?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in