Trucks

Voor elektrische trucks

Dynafleet Energy & Environment

Met Energy & Environment verhoogt u de productiviteit en energie-efficiëntie van uw elektrische trucks. U krijgt een duidelijk overzicht van hoe de elektrische voertuigen worden ingezet, inclusief hun energieverbruik, rijafstand en nog veel meer. Met rapporten op maat kunt u eenvoudig de prestaties van elektrische trucks en de efficiëntie van chauffeurs monitoren om snel verbeterpunten te identificeren en op te volgen. Chauffeurs krijgen onboard Driver Coaching* met real-time feedback over hun rijstijl: een daadkrachtige manier om hun rijstijl te helpen verbeteren en onderhouden.

Waarom Energy & Environment

Het achterhalen van de verschillende factoren die van invloed zijn op het energieverbruik kan een uitdaging zijn; van het energieverbruik tot de rijstijl van de chauffeur. Energy & Environment toont deze gegevens en biedt inzichten die nodig zijn om de prestaties van uw wagenpark te optimaliseren.

  • Krijg een duidelijk overzicht van onder andere energieverbruik, rijafstand voor elektrische trucks en de rijstijl van chauffeurs
  • Ontvang gedetailleerde rapporten over energieverbruik, die gebieden voor kostenverlaging aangeven en consistente besparingen op de lange termijn ondersteunen
  • Volg de prestaties van de chauffeur en het wagenpark in real-time via Volvo Connect (App)
  • Bied chauffeurs onboard Driver Coaching om hun rijstijl en de energie-efficiëntie te verbeteren en te onderhouden*

Rapporten op maat verbeteren de prestaties van het wagenpark

Met Energy & Environment heeft u altijd inzicht dankzij de uitgebreide rapportage-mogelijkheden op maat. Er zijn meer dan 100 parameters beschikbaar die zijn toegesneden op elektrische trucks, zoals; energieverbruik, remgebruik, stilstand en routetopografie. Bekijk uw rapportages in Volvo Connect of ontvang deze per e-mail zodat u gemakkelijk en regelmatig de prestaties van uw wagenpark, voertuigen en chauffeurs kunt bekijken. U kunt de resultaten ook rechtstreeks vanuit Volvo Connect delen door ze te exporteren naar PDF en Excel. Ook kan de chauffeur zijn of haar rijstijl bekijken in de Volvo Connect App.

Driver Coaching verbetert de techniek van de chauffeur*

Onboard Driver Coaching helpt chauffeurs hun rijstijl te verbeteren door middel van een energie-efficiëntiescore die in real-time wordt bijgewerkt bij het rijden met de elektrische truck. Aan de hand van tips en suggesties op het scherm kan de chauffeur zijn of haar rijstijl verbeteren. 

Hoe werkt de energie-efficiëntiescore?

De energie-efficiëntiecore loopt van 0-100 en geeft de prestaties van de truck en de chauffeur voor het energieverbruik weer in vier deelgebieden:

  • Anticiperen en remmen
  • Gebruik van de aandrijflijn
  • Snelheid
  • Stilstaan

De energie-efficiëntiescore maakt het ook mogelijk om verschillende voertuigtoepassingen (bijvoorbeeld bouw en distributie) met elkaar te vergelijken.

Energie Efficiëntie Rapport (EER) en de Volvo Connect App

Het Energie Efficiëntie Rapport (EER) is een interactief hulpmiddel voor het analyseren van de efficiency van het complete wagenpark, afzonderlijke voertuigen of individuele chauffeurs. Het rapport geeft directe feedback voor verbeteringsgebieden. Trucks en chauffeurs worden gerangschikt op basis van hun score. Het trendrapport combineert de energie-efficiëntiescore met het energieverbruik over maximaal 13 maanden om de resultaten op de lange termijn te volgen. Op uw smartphone is een vereenvoudigde weergave van de service Energy & Environment altijd bij de hand via de Volvo Connect App.

* Alleen bij de Heavy Duty-range

Andere services voor elektrische trucks

Het perfecte pakket

Uw lokale Volvo Trucks-dealer kan u helpen bij het vinden van het Dynafleet-pakket dat het beste bij u en uw bedrijf past.