Trucks

Kosten en voetafdruk

Fuel & Environment

Met de service Dynafleet Fuel & Environment kunt u de prestaties van uw trucks en de efficiency van uw chauffeurs gemakkelijk volgen. Creëer in luttele seconden op basis van tal van parameters rapporten en ontdek waarom de ene chauffeur meer brandstof verbruikt dan een andere.. Deze snelle en nauwkeurige service helpt u om potentiële besparingen vast te stellen die uw resultaten verbeteren en bovendien uw ecologische voetafdruk verkleinen.

Wie is uw beste chauffeur?

Met de Score voor brandstofverbruik ziet u het brandstofverbruik van uw chauffeurs en hun voertuigen. De score toont op een schaal van 0 tot 100 aan hoe de chauffeur presteert binnen vier sleutelgebieden: gebruik van motor en versnellingsbak, anticiperen en remmen, snelheidsaanpassing en stilstand.

Met Fuel & Environment kunnen chauffeurs zelf hun rijtechnieken controleren en aanpassen wanneer ze onderweg zijn. Zo kunnen ze hun brandstofverbruik met wel 5% verlagen.

Dynafleet Services onderdeel van Volvo Connect

Dynafleet Fuel & Environment is beschikbaar in Volvo Connect. Jose Talamantes legt uit hoe het werkt.

Belangrijkste voordelen

  • Bekijk brandstofverbruik, gereden afstand, uitstootniveaus en meer
  • Analyseer de prestaties op het gebied van brandstofverbruik van elke chauffeur
  • Overzichtelijke rapporten wijzen op gebieden waar kostenbesparingen mogelijk zijn en ondersteunen consistente besparingen op de lange termijn
  • Een waarschuwingssysteem waarschuwt u bij opvallende verschillen in het brandstofniveau en mogelijke diefstal van brandstof
  • Rapporten over uitstootniveaus kunnen automatisch naar milieubewuste klanten worden verzonden
  • Rapporten zijn beschikbaar voor trucks op diesel en trucks op LNG.

Code 95-trainingen

Kleine wijzigingen in rijstijl, ritplanning en omgang met het voertuig kunnen in de meeste gevallen al 5 tot 10% brandstof besparen. Met de trainingen 'Zuinig Rijden' en 'Rijstijl Coaching' haalt u het allerbeste uit uw truck.

Laat uw bedrijf groeien

Door het verbeteren van het brandstofverbruik verkleint u tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk. Nauwkeurig gedocumenteerde emissiewaarden kunnen u helpen om milieubewuste klanten te vinden en aan u binden. Emissierapporten kunnen eenvoudig worden opgesteld en automatisch naar uw klanten worden verzonden als ze deze nodig hebben. Rapporten over brandstofverbruik en de impact op het milieu zijn beschikbaar voor trucks op diesel en trucks op LNG.

Driver Coaching

Geef uw chauffeurs het advies dat ze nodig hebben om hun rijtechniek te optimaliseren. Zelfs terwijl ze onderweg zijn. Driver Coaching is een functie in de cabine die tijdens de rit continu analyses levert. Het is een snel reagerend hulpmiddel van onschatbare waarde, bedoeld om uw resultaat te verbeteren.