Trucks

Maak uw wagenpark efficiënter

Positioning

Het volgen van uw trucks was nog nooit zo eenvoudig. Gedetailleerde kaarten geven u volledige controle over uw transporttaken. Met Dynafleet Positioning kunnen gegevens over chauffeur en voertuig rechtstreeks op de kaart worden weergegeven, waardoor u en uw klanten direct toegang hebben tot informatie over een levering.

Posities en meer

Continue updates over de snelheid van de truck, de status van de chauffeur, de verwachte aankomsttijd en nog veel meer maken het gemakkelijker voor u en uw klanten om de controle te behouden. En omdat de positie van de truck wordt bijgehouden, kunt u een route altijd terugzien.

Klaar voor het werk

Dankzij realtime-informatie ziet u welke truck het meest geschikt is voor een nieuwe opdracht. Met een druk op de knop verschijnt een lijst met de voertuigen die het dichtst in de buurt van het ophaaladres zijn. Tegelijkertijd wordt aangegeven welke chauffeurs de bestemming binnen de huidige shift kunnen bereiken, en welke chauffeurs niet.

Positioning+ voor productiviteit

Wilt u in real-time informatie over de positie voor het hele wagenpark? Geen probleem. Positioning+ levert tot op de minuut locatiegegevens voor al uw trucks. En de functie Geofence+ waarschuwt u wanneer chauffeurs afwijken van geplande routes. Geavanceerde GPS-gegevens in real-time, zodat u volledig op de hoogte blijft.

Unit Tracking

Wilt u weten waar uw trailers, onderhoudswagens, containers en andere verplaatsbare bedrijfsmiddelen zich bevinden? Met de functie Unit Tracking krijgt u een uitgebreid overzicht van de locatie van uw bedrijfsmiddelen. De functie is opgenomen in alle Dynafleet-services en vormt een goede aanvulling op de service Positioning.

Dynafleet Services onderdeel van Volvo Connect

Dynafleet Positioning is beschikbaar in Volvo Connect. Johan Rundberg legt uit hoe het werkt.

Informatie op maat 

Zoekt u de juiste toegangscode of de bevestiging van een just-in-time levering? Door 'geofences' in te stellen wordt kritieke en tijdbesparende informatie in de cabine en op kantoor weergegeven zodra de truck een bepaald geografisch gebied, zoals een terminal, binnenrijdt of verlaat.

De service Positioning

  • Toont de exacte positie van de truck, tot op straatniveau
  • Geeft informatie over tijden, chauffeurs, snelheid, lading en voertuigtype
  • Toont automatisch welke trucks het meest geschikt zijn voor nieuwe opdrachten
  • Toont essentiële informatie wanneer een truck een bepaald geografisch gebied binnenrijdt
  • Vereenvoudigt de routeplanning en maakt het makkelijk om de snelste weg naar de bestemming te vinden
  • Navigatiepunten in Dynafleet Online kunnen naar het navigatiesysteem in de truck worden verzonden
  • U kunt uw klanten zelf de voortgang van hun zending laten volgen via een specifieke Dynafleet-login voor klanten

De service Positioning+

  • De huidige voertuigpositie wordt per minuut in real-time bijgewerkt.
  • Meldingen van Geofence+ voor voertuigen die landsgrenzen, door de gebruiker gedefinieerde routes of gebieden passeren.
  • Meldingen als dat nodig is, door Geofence+ te activeren tijdens door de gebruiker bepaalde tijdsintervallen.