Trucks

Voor elektrische trucks

Dynafleet Range & Route

Range & Route is een krachtige tool voor routeplanning en actieradiussimulatie in Volvo Connect die speciaal is ontworpen voor elektrische trucks. De service biedt allerlei manieren om te controleren of uw trucks voldoende elektriciteit hebben om de gewenste transportopdrachten uit te voeren. Met Range & Route kunt u de route van een elektrische truck simuleren en belangrijke factoren definiëren die van invloed zijn op de actieradius, zoals extra energieverbruikers en het gewicht van de lading. De service geeft vervolgens een voorspelling over de actieradius en het energieverbruik van de truck. U kunt routepunten toevoegen, indien nodig laadstops inplannen, de route rechtstreeks verzenden naar het navigatiesysteem* en de truck op de route in real-time volgen. Met Range & Route kunt u vol vertrouwen transportopdrachten plannen, wetende dat u uw belofte kunt waarmaken - elke keer weer.

Waarom Range & Route

Er zijn veel factoren die de actieradius van een elektrische truck beïnvloeden. Dit zijn onder andere de specificaties van de truck, de omvang van de lading, hoe vlak of heuvelachtig de route is en of de truck is uitgerust met speciale energieverslindende machines zoals een afvalpers. Inzicht krijgen in de totale impact van deze factoren op de actieradius van een truck kan een uitdaging zijn, maar met Range & Route worden deze berekeningen automatisch voor u uitgevoerd. Dit maakt het eenvoudiger om uw wagenpark te beheren en helpt u de efficiëntie van uw elektrische trucks te maximaliseren.

  • De route van de elektrische truck simuleren in Volvo Connect
  • Bekijk voorspellingen over het energieverbruik en de actieradius van de truck, inclusief factoren zoals extra energieverbruikers, het gewicht van lading en de routetopografie
  • Voeg indien nodig laadstops toe
  • Verzend de route rechtstreeks naar het navigatiesysteem in de truck*
  • Volg de truck op de route in real-time

Voorspelling voor de actieradius van elektrische trucks

Met Range & Route is het gemakkelijker dan ooit om elektrische trucks in uw wagenpark op te nemen. Met deze service berekent u de actieradius voor elk uniek voertuig op basis van een door u gedefinieerde route met een set routepunten. Factoren als veranderingen in het combinatiegewicht onderweg en het verbruik door hulpsystemen, zoals een vuilnispers of betonmixer, worden meegenomen in de voorspelling over de actieradius. Opladen kan indien nodig aan de route worden toegevoegd. Range & Route ondersteunt alle elektrische voertuigen.

Routes rechtstreeks naar de truck verzenden*

Range & Route is geïntegreerd met het ingebouwde navigatiesysteem van de truck, zodat u de route rechtstreeks met de chauffeur kunt delen. De chauffeur wordt geïnformeerd over de locatie voor elk routepunt en wanneer moet worden opgeladen. Volvo Connect geeft de huidige positie van het voertuig weer en schat de aankomsttijd bij het volgende routepunt.

* Alleen bij de Heavy Duty-range

Andere services voor elektrische trucks

Het perfecte pakket

Uw lokale Volvo Trucks-dealer kan u helpen bij het vinden van het Dynafleet-pakket dat het beste bij u en uw bedrijf past.