Bewustwording betreffende het correct gebruiken van de accu

De beknopte gids geeft aan hoe u stroomafnemers het beste kunt gebruiken tijdens het verblijf aan boord en bij langere stops, aangezien een uitgeschakelde motor een ware uitdaging vormt voor accu's. Ook ziet u enkele tips over hoe u onder het rijden de levensduur van de accu kunt verlengen, hoe belangrijk opladen is en een speciale opmerking over waaraan u moet denken en hoe u moet handelen als het buiten koud is.

Het opvolgen van deze basisregels biedt een aantal voordelen:

  • U haalt het meeste uit uw accu en verlengt de levensduur ervan
  • Er is minder kans op ongeplande stops en kostbare stilstand door onvoldoende accuvoeding

Hoe u de levensduur van uw accu kunt verlengen

Laad de accu vaak op.

Laad de accu vaak op.

Laad de accu ten minste elke drie weken helemaal bij. Maar doe dat ook bij elke gelegenheid die zich voordoet, zoals bij overnachtingen of in het weekend. Een goed opgeladen accu zorgt voor een lager brandstofverbruik en voor een betrouwbaardere werking van de truck.

Houd de statusindicatoren van de accu in de gaten.

Houd de statusindicatoren van de accu in de gaten.

Op het informatiedisplay ziet u de status en het huidige verbruik, en waarschuwingen over bijvoorbeeld een laag laadniveau. Houd u aan dit advies, de accu gaat dan langer mee.

Wees 's winters extra voorzichtig.

Wees 's winters extra voorzichtig.

Een temperatuurdaling van +20 naar -18°C vermindert de accucapaciteit met 50%. Let extra op de conditie van de accu en tref preventieve maatregelen voor elektrische apparaten wanneer de truck niet rijdt.

Schakel apparaten uit als u ze niet nodig heeft.

Schakel apparaten uit als u ze niet nodig heeft.

De koelkast en de oplader van uw telefoon, alles verbruikt accustroom als de motor is uitgeschakeld. Gebruik de apparaten op een slimme manier, vooral bij lange stops.

Kies de juiste voertuigmodus tijdens stops:  

Kies de juiste voertuigmodus tijdens stops:  

• De Parkeermodus is altijd de voorkeurstand als actief gebruik van de cabinefuncties niet nodig is
• Als gebruik van de cabinefuncties wel nodig is, kiest u de modus Living. Zorg dat de Parkeermodus weer wordt ingeschakeld, zodra u klaar bent
• De modus Accessory maar voegt extra mogelijkheden toe voor het gebruiken van cabinefuncties. Gebruik deze modus echter niet te lang om te voorkomen dat de accu leegraakt
• Wees zuinig en schakel apparaten uit die u niet nodig heeft!

geen

Wilt u meer informatie?

Download onze brochure Bewustwording betreffende het correct gebruiken van de accu of neem contact op met uw lokale Volvo-dealer.

Brochure Bewustwording betreffende het correct gebruiken van de accu

Drie slimme accessoires

Sommige transporttypen zijn extra veeleisend. En door onvoorziene omstandigheden kan het zijn dat u meer accuvoeding nodig heeft dan gepland. Het is verstandig om deze drie accessoires in uw voertuig te installeren.

Volvo Battery Reconditioner

Volvo Battery Reconditioner

Verwijdert en voorkomt sulfatering. Hierdoor wordt voorkomen dat de accu leegloopt en defect raakt.

Volvo acculader

Volvo acculader

Hiermee kunt u de accu laden met de garantie van volledig opladen, zelfs in koud weer (in tegenstelling tot wanneer u gebruikmaakt van de dynamo). We bieden de volgende type laders (zoals die hieronder):
• Laders voor montage in het voertuig
• Externe laders voor gebruik zonder montage Alle laders hebben min. 20 A en ingebouwde intelligentie om overladen te voorkomen.

Verlengsnoerset

Verlengsnoerset

Met dit vijf meter lange snoer voor 220 V sluit u de truck aan op externe laadstations. Vooral handig wanneer dergelijke stations onpraktisch zijn geplaatst, of te ver weg zitten voor het reguliere aansluitsnoer.

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Neem contact op met uw plaatselijke Volvo Trucks-dealer

Vind de dichtstbijzijnde dealer