Trucks

Silent power. ready to rock.

Net als een professionele drummer beschikt de Volvo FH Electric over kracht, uithoudingsvermogen en precisie. En met zijn volledig stille cabine en nul uitlaatemissies is dit de rit van de toekomst. Onze heavy-duty elektrische trucks hebben 345 kilometer gereden op één lading met een totaalgewicht van 40 ton. Als hij tijdens pauzes wordt bijgeladen, kan dagelijkse actieradius oplopen tot 500 kilometer.

Bekijk hoe onze elektrische trucks worden getest door de legendarische rockdrummer Mikkey Dee (Scorpions, Motörhead) in de drie onderstaande video's.

Pedal to the metal. Volvo FH Electric Power.

Rockt de Volvo FH Electric heavy metal-truck op de testbaan? Tatu Ljokkoi van Volvo Trucks vergezelt Mikkey Dee in de cabine om de belangrijkste voordelen van elektrisch rijden te ervaren: een stille en trillingsvrije rit, soepel optrekken en een enorm vermogen tot 490 kW/666 pk vanaf de eerste seconde.

The magic touch. Volvo FMX Electric Precision.

De elektrische aandrijflijn maakt het manoeuvreren op krappe en uitdagende plekken gemakkelijk en controleerbaar. Mikkey Dee staat bekend om zijn intense dubbelpedaaltechniek. Heeft hij de vaardigheden om een 32-tons Volvo FMX Electric nauwkeurig een steile helling af te rijden?

Skills at new heights. Volvo FMX Electric Flexibility.

De elektrische Volvo-trucks zijn net zo flexibel als hun diesel-tegenhangers en kunnen voor vrijwel elke taak worden gebouwd. De afwezigheid van lawaai en emissies maakt ze bovendien perfect voor nachtelijke opdrachten - net als de mogelijk hoogste drumsolo in de geschiedenis van heavy metal.

Vrijblijvend advies aanvragen

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Veelgestelde vragen over elektromobiliteit