Trucks

×

Verklein uw ecologische voetafdruk met trucks op (Bio-)LNG

Zoekt u een kleinere ecologische voetafdruk en lagere brandstofkosten voor uw transporten? Bekijk onze trucks eens van dichterbij. Ze zijn geschikt voor allerlei taken: van afvalinzameling en distributievervoer tot veeleisende regionaal en internationaal transport. De trucks zijn ook leverbaar in uitvoeringen op CNG of LNG, geproduceerd uit zowel aardgas als biogas, afhankelijk van beschikbaarheid. Met een goede wereldwijde beschikbaarheid van brandstof en de mogelijkheid uw CO2-voetafdruk te verminderen met 20*–100%***, bieden ze een soepele overgang naar ecologisch duurzame transporten.

Onze trucks op (Bio-)LNG en CNG

Voor stedelijke transporten, zoals vuilnisophaal en distributies, is de lichte en veelzijdige Volvo FE CNG beschikbaar, die een actieradius tot 400 km biedt op gecomprimeerd aardgas of biogas. Voor regionaal en internationaal transport zijn de Volvo FM LNG en de Volvo FH LNG geschikt, met een actieradius tot 1000 km en hoge prestaties op vloeibaar aardgas of biogas.

Wat is CNG?

CNG is aardgas of biogas dat onder hoge druk wordt gecomprimeerd en opgeslagen in de tanks van de truck. Onze trucks op CNG leveren voldoende vermogen, koppel en bereik voor veeleisende transporten als distributie en vuilnisophaal. Bij gebruik van gecomprimeerd biogas kan de CO2-uitstoot tot 70% worden verminderd**.

* Dit dekt de uitstoot van het voertuig op lange ritten, het zogenaamde "tank-to-wheel", vergeleken met een truck die rijdt op Europese standaarddiesel.

***Dit dekt de uitstoot van het voertuig op lange ritten, het zogenaamde 'tank-to-wheel', bij gebruik van Bio-LNG en HVO, vergeleken met een truck die rijdt op Europese standaarddiesel.

Benieuwd naar uw business case voor LNG-trucks?