Trucks

Verklein uw ecologische voetafdruk met trucks op (Bio-)LNG

Bent u op zoek naar een kleinere ecologische voetafdruk, hoge prestaties en een groot werkbereik? Bekijk onze trucks op (Bio-)LNG eens van dichterbij. Ze zijn geschikt voor allerlei taken: van afvalinzameling en distributievervoer tot internationaal transport. Ze worden gevoed met CNG of LNG - geproduceerd uit biogas of aardgas, afhankelijk van de beschikbaarheid. Met een goede wereldwijde brandstofvoorziening en het potentieel om uw CO2 voetafdruk tot 100% te verminderen bij gebruik van Bio-LNG en HVO, bieden zij een soepele overgang naar milieuvriendelijk vervoer.

Wat is CNG?

Biogas en aardgas dat tot een hoge druk is samengeperst, worden respectievelijk verkocht als Bio-LNG en CNG. Onze trucks op CNG leveren voldoende vermogen, koppel en bereik voor veeleisende transporten als distributie en vuilnisophaal. Bij gebruik van gecomprimeerd biogas kan de CO₂-uitstoot tot 70% worden verminderd.

*Dit dekt de uitstoot van het voertuig op lange ritten, het zogenaamde 'tank-to-wheel', bij gebruik van biogas en HVO, vergeleken met een truck die rijdt op Europese standaarddiesel.

Onze trucks op (Bio-)LNG

Voor stedelijke transporten, zoals vuilnisophaal en distributies, is de lichte en veelzijdige Volvo FE CNG beschikbaar, die een werkbereik tot 400 km biedt op gecomprimeerd biogas of aardgas. Voor regionaal transport en langeafstandstransport kunt u de Volvo FM en Volvo FH op gas krijgen met een werkbereik tot 1000 km met hoge prestaties op (Bio-)LNG.

Klaar om uw wagenpark te verduurzamen met (Bio-)LNG?