Trucks

Meer weten over de Volvo FL Electric?

Vraag een vrijblijvend, exclusief adviesgesprek aan met onze electromobility-experts en laat u bijpraten over alle mogelijkheden.

We komen graag met u in contact om u verder te informeren over de Volvo FL Electric en elektrisch rijden in het algemeen. Dit gesprek is bedoeld om al uw vragen te beantwoorden. Uiteraard is het ook mogelijk om samen met u te bekijken hoe we een transportoplossing op maat aan u zouden kunnen leveren. Na het invullen van dit formulier nemen we z.s.m. contact met u op om een vrijblijvend, exclusief adviesgesprek in te plannen. U bent uiteraard nergens toe verplicht en kunt zich op ieder moment bedenken.

Enkele highlights en voordelen van de Volvo FL Electric:

✔️ 100% elektrisch, 100% Volvo

✔️ Zero emissies bij het uitvoeren van uw transporttaken

✔️ Prestaties: 185 kW (225 pk)

✔️ Continu vermogen: 130 kW

✔️ Accucapaciteit: 280-565 kWh, 3-6 accu's

✔️ Actieradius: tot 450 km

✔️ Oplaadtijd: 16,8 uur met wisselstroom (22 kW) en ​2,3 uur met gelijkstroom (150 kW)

✔️ Geschikt voor opbouw (elektrische PTO)

✔️ GCW: tot 16,7 ton

✔️ Alle overige voordelen van een Volvo FL op diesel, o.a. op het gebied van maatwerk en veiligheid

✔️ Doe nieuwe kennis op over de mogelijkheden en uitdagingen van elektrisch rijden

✔️ Afspraak is 100% vrijblijvend

Sinds december 2020 hebben we een Volvo FL Electric-bakwagen in onze vloot en de ervaringen met die truck zijn ronduit positief. De truck is betrouwbaar, draait volwaardig mee in onze dagelijkse logistieke operatie en chauffeurs zijn er heel tevreden over. De truck rijdt rustig en heel soepel.
Naast het uitstootvrije karakter van de Volvo FL Electric speelde het goede zichtveld van de truck een belangrijke rol in de keuze voor Volvo Trucks. De voertuigen zijn voorzien van extra ramen voor een beter overzicht en minder dode hoeken. Daarnaast zijn de drie trucks voorzien van extra camerasystemen voor een 270-graden beeld rondom de truck.
Onze huidige Volvo FL Electric heeft zes accupakketten van 50 kWh. De nieuwste generatie Volvo FL Electrics heeft zes accupakketten van al 94 kWh elk, zonder dat de truck zwaarder is geworden of dat dat ten koste gaat van het laadvermogen.”