Trucks

Maximaal laadvermogen

LICHTGEWICHT-VOERTUIGEN VAN VOLVO TRUCKS

Telt elke kilo laadvermogen? En omvatten uw routes geen onverharde wegen? Kies dan voor een Volvo FM of Volvo FH met een lichtgewicht-specificatie waarmee u uw laadvermogen vergroot en uw productiviteit verhoogt. En dan heeft u nog steeds een duurzame en comfortabele transportoplossing. Uw dealer is u graag van dienst bij het zoeken naar een lichtere truck.

Hoe licht is lichtgewicht?

Als u onze lichtgewicht-oplossingen combineert, kunt u een Volvo FM 4×2-trekker krijgen met een gewicht van 6000 kilo of een Volvo FH 4×2-trekker met een gewicht van 6.600 kilo. Dat betekent meer laadvermogen binnen wettelijke gewichtsbeperkingen.

Oplossingen die u lichter maken

Elke kleine gewichtsvermindering helpt uw laadvermogen te vergroten. De enkelbladige vering op de vooras scheelt 65 kilo en een achteras met een geoptimaliseerd gewicht betekent 90 kilo minder. In gewicht geoptimaliseerde chassisframebalken, een vooras voor 7,1 ton, lichtgewicht-schijfremmen en aluminium beugels en luchttanks verminderen het lege gewicht verder.

Laadvermogen 6×2

Op zoek naar laadvermogen zonder zwaarder te worden? Bekijk de lichtgewicht 6×2-voorloopasinstallatie van dichterbij. De voorloopas is liftbaar om brandstof te besparen wanneer deze niet nodig is. Bovendien is de hele installatie tot 490 kilo lichter dan een conventionele 6×2-installatie.

Beschikbaar voor deze trucks

Wilt u wat gewicht kwijtraken?

Neem contact op met uw dealer over onze lichtgewicht-trucks.