Trucks

Van de grond af

VOLVO TRUCKS' LIFTBARE TANDEMAS

Minder brandstof, betere tractie en een kortere draaicirkel. Met de liftbare tandemas kunt u een van de aandrijfassen loskoppelen en omhoogbrengen. Hierdoor krijgt u de tractie en laadcapaciteit van een tandemas en de efficiency van een enkele aandrijfas.

Afgestemd op de taak

De liftbare tandemas is ideaal als u met een zware lading heen rijdt en leeg terug. Wanneer de truck niet is geladen, drukt u op een knop op het dashboard om de aandrijfas te ontkoppelen en omhoog te brengen. Zodra u de truck belast, wordt de aandrijfas automatisch omlaag gebracht en geactiveerd om maximale tractie en rijeigenschappen te leveren. Dit neemt slechts 15 seconden in beslag, dus u bent geen waardevolle tijd kwijt.

Bespaar tot 4% brandstof

Aandrijfassen creëren meer wrijving en rolweerstand. Dat betekent een hoger brandstofverbruik. Door de as te ontkoppelen en omhoog te brengen als u deze niet nodig heeft, kunt u het brandstofverbruik op de terugreis met wel 4% verlagen met de as omhoog. Wat kan dat betekenen voor uw bedrijfsresultaat?

Kortere draaicirkel, verbeterde productiviteit.

Wanneer de as omhoog is gebracht, gedraagt de truck zich als een 4×2 of 6×2, wat resulteert in een kortere draaicirkel en een aanzienlijk verbeterde manoeuvreerbaarheid. Bij een 6×4 met een wielbasis van 4,6 meter kan bijvoorbeeld de draaicirkel met ruim een meter worden verkort, wat een groot verschil uitmaakt bij krappe doorgangen.

Houd uw truck op de weg

Meer grip nodig? Als de belastingslimieten voor de as dat toestaan, drukt u op een knop op het dashboard om het gewicht te verschuiven naar één aandrijfas. 

BESCHIKBAAR VOOR DEZE TRUCKS

Vergroot uw winst

Neem contact op met uw dealer voor een winstgevende oplossing met behulp van de liftbare tandemas.