Volvo Trucks

NEDERLAND

×

VOORHEEN EEN TOEKOMSTBEELD, NU DE REALITEIT

Elektrische trucks

Volvo Trucks wil met haar trucks het dagelijks leven verbeteren van alle mensen die in onze steden wonen en werken of deze bezoeken. De steden nemen in omvang toe, en daarmee de uitdagingen. Gelukkig liggen er kansen in het verschiet en worden die met de dag haalbaarder. 

Elektromobiliteit speelt een belangrijke rol in onze stappen naar duurzame transporten. Elektrische trucks worden nu een reële en levensvatbare commerciële oplossing voor steden en bedrijven.

We laten u graag zien welke elektrische vrachtwagens Volvo Trucks heeft ontwikkeld om een grote bijdrage te kunnen leveren aan de duurzaamheid van de Nederlandse steden. Daarnaast ontdekt u in verschillende artikelen meer over elektromobiliteit en welke factoren van invloed zijn op de steden van de toekomst.

Deze elektrische trucks zijn verkrijgbaar

De 100% elektrische Volvo FE Electric

Volvo FE Electric

Een drie-assige truck met een brutovoertuiggewicht tot 27 ton. We kunnen complete voertuigen leveren voor veeleisende stedelijke vervoerstaken, zoals afvalinzameling, lichte bouwtransporten en distributie.

De 100% elektrische Volvo FL Electric

Volvo FL Electric

Een twee-assige truck met een brutovoertuiggewicht tot 16,7 ton. We leveren complete voertuigen voor stedelijke transporten, zoals distributie en afvalinzameling.

Bedrijven die kozen voor een elektrische truck

Press Release

DE TOEKOMST VAN ELEKTROMOBILITEIT

Nieuwe elektrische concepttrucks voor bouwtransport en regionale distributie onthuld

Na de introductie in 2018 van onze elektrische vrachtwagens voor stadsdistributie (Volvo FL Electric) en afvalinzameling (Volvo FE Electric), is Volvo Trucks klaar om het potentieel van elektrische trucks in meer veeleisende segmenten te onderzoeken. Onze twee nieuwste conceptvoertuigen zijn daarom ontworpen voor zwaardere omstandigheden in het bouwtransport en regionale distributie.

Geoptimaliseerd voor uw vereisten

Kiezen voor elektrisch is een investering voor de toekomst, zowel in financieel opzicht als voor uw imago. We beginnen altijd met een grondige analyse van uw behoeften om een compleet op u afgestemde oplossing te kunnen leveren.
 

De trucks

Keuze uit twee volledig elektrische vrachtwagenmodellen. De compacte en wendbare Volvo FL Electric en de grotere Volvo FE Electric voor zwaardere en veeleisende opdrachten.

Uw ideale match

Met Volvo Trucks krijgt u de transportoplossing die is gemaakt voor uw specifieke transportbehoeften. En we stemmen die af op uw opdrachten en uw routes.
 

Stedelijk vervoer

Of u nu consumptiegoederen levert of materialen vervoert voor de bouw van de steden van morgen, dit kan nu op een aanzienlijk schonere en stillere manier. En op een manier die beter is voor het milieu en het imago van uw merk.
 

Vuilniswagens

Bij het ophalen van vuilnis verloopt het stoppen en wegrijden schoner en stiller als u dit elektrisch doet. Dat is goed voor uw medewerkers en de omgeving.

Hoe is het om met een elektrische truck te rijden?

Onze elektrische trucks zijn eerst uitvoerig getest in Göteborg, Zweden. Vrachtwagenchauffeur Henrik Sundberg ging 80 dagen op pad met de Volvo FL Electric. Wat vond hij ervan? We gingen een dagje mee op pad.

Leveringen daadwerkelijk van deur tot deur

Met een volledig elektrische truck krijgt de uitdrukking 'van deur tot deur' een geheel nieuwe inhoud. U komt dichter bij uw klanten en zorgt goed voor uw chauffeurs.

 

Er helemaal voor gaan

Slank uw logistiek af en open mogelijkheden voor nieuwe, efficiënte workflows. Met nul uitlaatemissies en minder lawaai kunt u de goederen ophalen en afleveren op plaatsen waar normale trucks niet kunnen komen. U kunt milieuzones in- en uitrijden. Rijd rechtstreeks naar magazijnen onder dak in plaats van buiten te moeten blijven. 

 

Laat zien hoe duurzaam u bent 

Wanneer u uw goederen aflevert, vertegenwoordigt u ook een merk. Iedereen weet dat transport van invloed is op het milieu. Grijp uw kans om de wereld te laten zien dat uw bedrijf duurzaamheid serieus neemt, in elke stap van de toevoerketen. Bent u klaar om stelling te nemen?

Wat is uw oplossing?

Kies voor de wendbare en ongecompliceerde Volvo FL Electric of de grotere Volvo FE Electric met meer laadvermogen en een krachtigere aandrijflijn. Wat uw opdrachten en routes ook zijn, we vinden een geoptimaliseerde oplossing waardoor uw chauffeurs nog beter kunnen werken.

Kiezen voor duurzaamheid

De keuze voor elektrisch betekent ook stiller en schoner rijden. Een groot voordeel als u in woonwijken en stedelijke omgevingen werkt. Met de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric krijgt u alles in één pakket.

Ideaal voor stoppen en wegrijden

Een elektromotor levert direct het maximale koppel, wat een uiterst soepele en naadloze afgifte van vermogen geeft. Dit is ideaal voor stoppen en wegrijden, wat kenmerkend is voor stedelijk vervoer. 
 

Betere werkomgeving

U merkt een groot verschil; zowel in de cabine als tijdens het werken rondom de truck. Het geluidsniveau en de trillingen in de cabine zijn aanzienlijk minder storend. Het rijden verloopt echt soepel en zonder stress. Alles bij elkaar zorgen de stillere werking en de schonere lucht voor een betere omgeving voor uw medewerkers en de mensen op straat.

Stiller over de hele linie

Kiezen voor een elektrische vrachtwagen betekent ook stiller werken. Het geluidsniveau van een elektrische truck die langs rijdt, ligt 10 dB lager dan van een traditionele dieseltruck. Voor het menselijk oor is dat de helft van het geluidsniveau. Bij stilstand is het geluid nauwelijks meetbaar. Stelt u zich voor wat elektromobiliteit betekent voor de werkomgeving en de geluidsoverlast in steden.

U wordt op en top ondersteund

Kiezen voor elektrisch is meer dan nieuwe trucks kopen. Alles begint met een analyse van wat u wilt bereiken.

 

Analyse van uw werkzaamheden

Hoe zien uw opdrachten er uit en wat zijn uw eisen? Welke goederen vervoert u en over welke afstanden? Hoe zit het met de vereisten aan capaciteit en het aantal stops? Waar gaat u rijden en wanneer? Hoe gedetailleerd is uw routeplanning? Zijn er oplaadpunten langs uw routes? We houden rekening met het gehele toepassingsgebied om de beste oplossing te kunnen bieden.

 

De trucks specificeren

Zodra we antwoorden hebben, kunnen we een oplossing opstellen voor uw behoeften. Hoe kunnen we voldoen aan uw behoeften voor laadvermogen en actieradius om een maximale efficiency te behalen?

Opladen

De actieradius en de oplaadmogelijkheden zijn waarschijnlijk uw grootste zorgen bij de keuze voor elektrisch. Een ingebouwde AC-oplader en een oplaadkabel worden meegeleverd, zodat u 's nachts kunt opladen. Voor snelladen is een extern oplaadstation vereist. Volvo Trucks werkt samen met leveranciers van laadstations om een infrastructuur voor opladen te verzorgen die aan uw behoeften voldoet.
 

Service

Elektrische trucks vragen om ander en minder frequent onderhoud dan traditionele trucks. U hoeft bijvoorbeeld minder vaak de motorolie te verversen. Er zijn wel andere functies die inspectie en onderhoud vereisen. Er zijn speciale onderhoudstechnici bij uw Volvo Trucks-dealer die zijn opgeleid om voor uw elektrische trucks te zorgen.
 

Geavanceerd

Als u eenmaal heeft gekozen voor elektrische trucks, wordt het makkelijker de vervolgstappen te nemen. We zijn er om u te ondersteunen met de juiste oplossingen.

Veelgestelde vragen Volvo Electric

Ten eerste stoten ze geen uitlaatgassen uit. Het betekent dat u de luchtkwaliteit daadwerkelijk verbetert als u kiest voor een elektrische truck in plaats van een truck met verbrandingsmotor. In de tweede plaats zijn ze stiller. Geluidsvervuiling is een groeiend probleem in stedelijke gebieden, en elektrische trucks dragen bij aan stillere steden. Ten slotte is het rijden met een elektrische truck in stadsvervoer met veel starten en stoppen heel gemakkelijk.

We stemmen elke elektrische truck af voor de specifieke transportopdracht en routes. De accucapaciteit wordt geoptimaliseerd, zodat u de truck kunt opladen wanneer u die niet nodig heeft en altijd beschikt over een opgeladen truck wanneer u die wel nodig heeft. De Volvo FL Electric heeft een actieradius tot 300 km voor distributietransporten.

Ja, dat kunnen ze. Omdat ze geen uitlaatgassen uitstoten, zijn elektrische vrachtwagens inzetbaar op overdekte terminals en stedelijke gebieden waar nul uitstoot geldt. En omdat ze stiller zijn, zijn ze ook inzetbaar op tijdstippen waarop restricties voor de geluidsniveaus gelden, zoals 's nachts.

Heel makkelijk. Achter het stuur heeft u meteen de beschikking over een hoog koppel en gelijkmatig vermogen. Ideaal voor transporten met veel starten en stoppen. Lage geluids- en trillingsniveaus zorgen daarnaast voor een aangename werkomgeving.

Ja, die zijn er. Onze elektrische trucks zijn bedoeld voor stedelijk gebruik waar de transportcycli voorspelbaar zijn, zoals distributie, afvalinzameling en lichte bouwtransporten.

Bekijk de voordelen van elektrische Volvo-trucks in onderstaande video

Of lees er hier meer over >

Nog vragen of toe aan de volgende stap?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen een volledig elektrische truck te specificeren voor uw bedrijf.

Anderen bekeken ook

Press Release