Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Onze reis naar zero emissie

De Volvo FE CNG

Groot vermogen. Productief. Schoon. Een Volvo FE met een motor op gas, perfect voor vuilnistransporten en stedelijke distributietaken. 

Trucks op LNG

De truck ziet er aan de buitenkant uit als een gewone Volvo FE. Maar onder de cabine van de nieuwe Volvo FE CNG zit een Euro 6-motor, die uitsluitend wordt aangedreven door gecomprimeerd aardgas of gecomprimeerd biogas. De motor maakt gebruik van bougietechnologie en levert 320 pk en een koppel van 1356 Nm.

De truck is uitgerust met automatische transmissie. Dus u kunt dezelfde productiviteit en rijeigenschappen verwachten als u krijgt bij de reguliere Volvo FE. Maar wel een truck die speciaal is ontwikkeld voor korte ritten met frequent stoppen en starten, zoals vuilnistransporten en stedelijke distributie.

Over de hele wereld zoeken steden naar alternatieven voor dieseltrucks. Hernieuwbare brandstof is vaak een vereiste voor het binnenhalen van contracten, vooral als het gaat om afvalverwerking. Met de Volvo FE CNG bieden we bedrijven die in stedelijke gebieden rijden, een truck die aanzienlijk minder belastend is voor het milieu.

Combineer met een cabine met lage instap

Combineer de motor met lage uitstoot met een low entry-cabine voor gemakkelijke toegang. Zo verbetert u de veiligheid in de stad en maakt u het werk van uw chauffeurs gemakkelijker.

Lagere emissies

De verbranding van methaangas is geheel reukloos. Bovendien stoot de motor zeer lage niveaus van schadelijke deeltjes uit. Wanneer methaan wordt gewonnen uit biogas, dus uit organisch materiaal, wordt de uitstoot van koolstofdioxide met maximaal 100%* verlaagd in vergelijking met een dieseltruck.

De PM is zelfs zo laag dat er alleen een driewegkatalysator nodig is. Er is geen deeltjesfilter nodig. En ook geen AdBlue.

* Het gaat hierbij om de uitstoot tijdens het gebruik van het voertuig, wat tank-to-wheel wordt genoemd.

Een betrouwbare en productieve oplossing

De motor werkt met bougie-ontsteking en heeft alleen een verticale of horizontale driewegkatalysator nodig voor de emissieregeling. Een efficiënte en betrouwbare oplossing.

De Volvo FE CNG is verkrijgbaar met 2×4 of 2×3 gastanks. Tanks voor gecomprimeerd gas zijn aangebracht aan beide zijden van het chassis. De actieradius kan onder optimale rijomstandigheden maar liefst 400 kilometer bedragen voor lichte distributie, en tot 250 kilometer voor zwaardere vuilnisophaaltaken.

Behalve de gloednieuwe motor op gas is de Volvo FE CNG ook uitgerust met een volledig automatische versnellingsbak. Het resultaat is hetzelfde productiviteitsniveau en dezelfde prestaties als de normale Volvo FE.

Methaangas is de brandstof die, op de lange termijn, een duurzaam alternatief vormt voor diesel. De verschillende maatschappelijke partijen moeten nu regels opstellen en de juiste omstandigheden creëren voor positieve ontwikkelingen.

Probeer het zelf uit

Uw lokale Volvo Trucks-dealer bespreekt graag alle voorzieningen en voordelen van de Volvo FE CNG met u.