Volvo Trucks

NEDERLAND

×

VOLVO FH I-SAVE

DIESEL BESPAREN IS NOG NOOIT ZO GEWELDIG GEWEEST

De ultieme truck voor internationaal transport

We introduceren de Volvo FH met I-Save – onze ultieme langeafstandstruck. Onze nieuwe D13TC-motor biedt 300 Nm extra koppel, waarmee uw gemiddelde snelheid omhoog gaat, maar uw brandstofverbruik niet. Sterker nog: met I-Save kunt u uw brandstofkosten tot 7%* verlagen, zonder in te leveren op productiviteit en rijcomfort. Naast onze meest efficiënte motor ooit, bevat I-Save het uitgebreide LH Fuel-pakket, met o.a. het verbeterde I-See en I-Shift met geoptimaliseerde software voor internationale transporten. Hoe verder u rijdt, hoe meer I-Save u oplevert, hoe leuker het wordt.

Verlaag de brandstofkosten tot 7%

Door de combinatie van de uiterst efficiënte D13TC-motor en brandstofbesparende functies, zoals
I-See op basis van kaarten, verlaagt Volvo FH met I-Save de brandstofkosten tot 7%* voor langeafstandstransporten.

* D13TC Euro 6 Step D met het LH Fuel-pakket (I-Save) versus D13 eSCR Euro 6 Step D. Het daadwerkelijke brandstofverbruik varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebruik van cruise control, de actuele topografie, rijervaring van de chauffeur en weersomstandigheden.

Ervaringen van klanten met I-Save

-€9.000 per 200.000 km met de Volvo FH I-Save

Een boost voor uw productiviteit

De krachtige D13TC-motor produceert bij lage toeren een 300 Nm hoger koppel. De truck hoeft dus minder te accelereren en verbruikt minder brandstof bij het aanhouden van een constante snelheid op snelwegen. In combinatie met I-See kan de motor heuvels en hellingen makkelijker aan in een hogere versnelling: bespaar brandstof zonder snelheid te verliezen. Het extra koppel zorgt ook voor een hogere gemiddelde snelheid, wat vooral merkbaar is bij klimmen.

Meer comfort voor de chauffeur

De Volvo FH met I-Save kan langer rijden met een lager toerental en hogere versnellingen, wat bijdraagt aan een soepeler, stiller rijgedrag. Chauffeurs kunnen ook een snellere koppelrespons verwachten, waardoor deze truck nog aantrekkelijker wordt.

Dit is de Volvo FH I-Save

De Volvo FH I-Save is uitgerust met de uiterst efficiënte D13TC-motor en het uitgebreide LH Fuel-pakket. Elke functie van I-Save is ontworpen, getest en bewezen om brandstof te besparen voor internationale ritten.

Het LH Fuel-pakket bevat het verbeterde I-See op basis van kaarten, I-Shift met geoptimaliseerde software voor internationale transporten, I-Cruise met I-Roll, nieuwe zuinige achterassen, motoruitschakeling bij stationair draaien en stuurbekrachtigingspomp met variabele opbrengst.

Volvo D13TC-motor – Krachtig en zuinig tegelijk

De D13TC is onze zuinigste motor tot nu toe. De motor is beschikbaar met een vermogen van 460 of 500 pk, en is voorzien van zuigers met een gepatenteerd, gegolfd binnenwerk dat de verbranding verbetert en de efficiency verhoogt. Door de Turbo Compound-technologie maakt de D13TC-motor in elke cyclusstap optimaal gebruik van de beschikbare energie, wat resulteert in een verhoogde efficiency over het gehele toerentalbereik. De beste prestaties liggen tussen de 900 en 1400 toeren.

De Volvo Trucks-range

Nieuwe versie van I-See op basis van kaarten

I-See gebruikt kennis over de route om de bewegingsenergie van de truck optimaal te benutten bij het rijden in de heuvels. I-See regelt de versnellingskeuze, het optrekken en het afremmen op de motor wanneer I-Cruise is geactiveerd. I-See is voorzien van een nieuwe kaart met hoge resolutie voor een meer exacte topografische positionering.

Meer informatie

I-Shift bijgewerkt voor internationale transporten

I-Shift is specifiek ontworpen voor efficiënt rijden op snelwegen. De geoptimaliseerde software voor lange trajecten helpt om brandstof te besparen. Bij het rijden in de Economy-modus wordt elke schakeling exact getimed zodat de motor met het meest efficiënte toerental kan draaien.

Meer informatie

I-Cruise met I-Roll

I-Cruise helpt om de snelheid constant te houden en aan te passen voor een laag brandstofverbruik. Ook helpt I-Cruise om een hoge gemiddelde snelheid aan te houden met een hogere productiviteit en om veiliger en comfortabel te rijden. Bij afdalingen zorgt I-Roll dat de motor automatisch wordt ontkoppeld om de bewegingsenergie van de truck te gebruiken in plaats van brandstof.

Meer informatie

ERVARINGEN KLANTEN MET I-SAVE

"Hij bespaart minstens 7-8%"

We hebben tijdens de oriëntatie demo-trucks ingezet in onze operatie. In het geval van Volvo was dat de I-Save Fuel Hero-demo. Chauffeurs gaven aan dat het een fijne auto is qua rijkarakteristiek en bedieningsgemak.