Trucks

Volvo FH Electric. Comfortabel van stad naar stad

Dit is de juiste keuze wanneer u uw transportroutes wilt uitbreiden, bijvoorbeeld naar andere steden. De Volvo FH Electric levert uitstekend comfort en een goed overzicht over het verkeer vóór u. Het is dezelfde iconische en krachtige truck waar chauffeurs over de hele wereld verzot op zijn, met een CO2-voetafdruk die voldoet aan uw ambitieuze doelstellingen. Om de transitie naar elektrische transporten te vereenvoudigen kan de truck worden geleverd compleet met service- en ondersteuningspakketten voor opladen, routeplanning, actieradius, accucontrole en nog meer.

Maximaal toelaatbaar treingewicht (GCW) tot 50 ton

Tot 490 kW vermogen

Actieradius tot 300 km

Productief blijven en de touwtjes in handen houden

Het is niet moeilijk om een elektrische truck van Volvo aan uw bedrijf toe te voegen. Het Volvo Gold Service Contract omvat accucontrole en dankzij de voorspelbare onderhoudsplanning een gegarandeerde beschikbaarheid en leveringen. We hebben ook diensten toegevoegd voor optimaal truckgebruik, bijvoorbeeld routeplanning, actieradius, plaatsbepaling, energiestatus en rapporten voor follow-up. Dit alles is gemakkelijk toegankelijk in de Volvo Connect-portal, direct naast de andere truck- en ondersteuningsfuncties. Routes kunnen tussen het kantoor en de cabine worden gedeeld, en via de app MyTruck kan de chauffeur eenvoudig de oplaadstatus bekijken, de standverwarming regelen en meer.

Soepele en krachtige aandrijflijn

Twee of drie elektromotoren in combinatie met een I-Shift-versnellingsbak die is aangepast voor elektromobiliteit, zorgen voor een soepele en krachtige rijervaring. Het enorme vermogen tot 490 kW/666 pk wordt verwerkt door een uniek tractieregelingssysteem dat ook geschikt is voor glad wegdek. Er zijn verschillende rijmodi beschikbaar met de gewenste niveaus voor prestaties, comfort en energieverbruik. De zes accupacks leveren tot 540 kWh, wat een afdoende actieradius oplevert voor veel regionale transportopdrachten.

Volvo FH Electric. Silent power. Ready to rock.

Specificaties – Volvo FH Electric

Eigenschappen​

Volvo FH Electric

   
Asconfiguraties​

Trekker: 4×2, 6×2​, 6x4

Bakwagen: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4

Alle assen met luchtvering

   

Cabines​

Lage slaapcabine, slaapcabine, Globetrotter-cabine en Globetrotter XL-cabine

   

Combinatiegewicht 

Tot 50 ton    
Accucapaciteit 180–540 kWh (bruto), 2–6 accu's van 90 kWh per accu    

Actieradius

Tot 300 km

   
Oplaadtijd

9,5 uur met AC-laden (43 kW)

2 uur met DC-laden (250 kW)

   

Aandrijflijn 

2-3 elektromotoren, I-Shift-versnellingsbak    
Prestaties Tot 330–490 kW (450–666 pk) continu vermogen     

Toepassingen

Diverse opbouwmogelijkheden en 3 PTO's beschikbaar (elektrisch, mechanisch en transmissie)

   
Volvo was de eerste die een elektrische truck kon bieden voor ons type transport. Voor ons is het allemaal nieuw, dus dan heb je de kennis van zo'n partner echt nodig om al je vragen te beantwoorden.
Amazon wil zijn vloot koolstofvrij maken. Daarom is de opname van deze elektrische vrachtwagens van Volvo in ons wagenpark zo'n belangrijke mijlpaal.
Het zichtveld is erg goed en ook de rust in de cabine komt de veiligheid ten goede, vertellen onze chauffeurs. Deze rust zal met het lage aantal decibellen in een elektrische truck alleen nog maar toenemen.

ALLE TRUCKS. VOLLEDIG ELEKTRISCH

Speciaal gebouwde elektrische trucks. Naar zero-emissie

Vrijblijvend advies aanvragen

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Veelgestelde vragen over elektromobiliteit