Trucks

Volvo FH Electric. Comfortabel van stad naar stad

Dit is de juiste keuze wanneer u uw transportroutes wilt uitbreiden, bijvoorbeeld naar andere steden. De Volvo FH Electric levert uitstekend comfort en een goed overzicht over het verkeer vóór u. Het is dezelfde iconische en krachtige truck waar chauffeurs over de hele wereld verzot op zijn, met een CO2-voetafdruk die voldoet aan uw ambitieuze doelstellingen. Om de transitie naar elektrische transporten te vereenvoudigen kan de truck worden geleverd compleet met service- en ondersteuningspakketten voor opladen, routeplanning, actieradius, accucontrole en nog meer.

Maximaal toelaatbaar treingewicht (GCW) tot 44 ton

Tot 490 kW vermogen

Actieradius tot 300 km

Productief blijven en de touwtjes in handen houden

Het is niet moeilijk om een elektrische truck van Volvo aan uw bedrijf toe te voegen. Het Volvo Gold Service Contract omvat accucontrole en dankzij de voorspelbare onderhoudsplanning een gegarandeerde beschikbaarheid en leveringen. We hebben ook diensten toegevoegd voor optimaal truckgebruik, bijvoorbeeld routeplanning, actieradius, plaatsbepaling, energiestatus en rapporten voor follow-up. Dit alles is gemakkelijk toegankelijk in de Volvo Connect-portal, direct naast de andere truck- en ondersteuningsfuncties. Routes kunnen tussen het kantoor en de cabine worden gedeeld, en via de app MyTruck kan de chauffeur eenvoudig de oplaadstatus bekijken, de standverwarming regelen en meer.

Soepele en krachtige aandrijflijn

Twee of drie elektromotoren in combinatie met een I-Shift-versnellingsbak die is aangepast voor elektromobiliteit, zorgen voor een soepele en krachtige rijervaring. Het enorme vermogen tot 490 kW/666 pk wordt verwerkt door een uniek tractieregelingssysteem dat ook geschikt is voor glad wegdek. Er zijn verschillende rijmodi beschikbaar met de gewenste niveaus voor prestaties, comfort en energieverbruik. De zes accupacks leveren tot 540 kWh, wat een afdoende actieradius oplevert voor veel regionale transportopdrachten.

Volvo FH Electric. Silent power. Ready to rock.

Specificaties – Volvo FH Electric

Eigenschappen​

Volvo FH Electric

   
Asconfiguraties​

Trekker: 4×2, 6×2​, 6×4

Bakwagen: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4

Alle assen met luchtvering

   

Cabines​

Lage slaapcabine, slaapcabine, Globetrotter-cabine en Globetrotter XL-cabine

   

Combinatiegewicht 

tot 44 ton    
Accucapaciteit 180–540 kWh, 2–6 accu's.    

Actieradius

Tot 300 km

   
Oplaadtijd (volledig geladen​)

9,5 uur met wisselstroom (43 kW)

2,5 uur met gelijkstroom (250 kW)

   

Aandrijflijn 

2-3 elektromotoren, I-Shift-versnellingsbak    
Prestaties Tot 330–490 kW (450–666 pk) continu vermogen     

Toepassingen

Geschiktheid voor opbouw. 3 PTO's (elektrisch, mechanisch en transmissie)

   

 

     

 

Vrijblijvende afspraak aanvragen

Brochure 'Overstappen op elektrisch'

Veelgestelde vragen over elektromobiliteit