Volvo Trucks

NEDERLAND

×
De Volvo FH16-aandrijvingen bieden een hoog vermogen en koppel voor veeleisende werkzaamheden.

Gunstige rijeigenschappen tot de laatste druppel

Volvo FH16-aandrijflijn

Tot 750 pk en een gigantisch koppel tot uw beschikking. En toch soepel en wendbaar, zelfs bij zware belasting onder veeleisende omstandigheden. Bovenop dit verfijnde vermogen zorgt de aandrijflijn van de Volvo FH16 dat u zoveel mogelijk uit uw brandstof haalt. Dankzij I-Shift worden alle schakelmomenten automatisch perfect getimed. Zo wordt onze technologie ingezet voor uw winstgevendheid.

Motoren

Het kloppende hart van de Volvo FH16-aandrijflijnen is onze D16 Step D-motor, verkrijgbaar met 550 pk, 650 pk of 750 pk. Met een koppel tot wel 3550 Nm.

Rijeigenschappen

Ongeacht het vermogen heeft u de beschikking over een indrukwekkend koppel over een breed toerenbereik; de koppelkromme is zeer vlak. U kunt zelfs bij beklimmingen in hoge versnellingen blijven, en profiteren van geweldig rijcomfort en een laag brandstofverbruik.

I-Shift

I-Shift is een hele reeks geautomatiseerde versnellingsbakken die het rijden eenvoudiger, veiliger en comfortabeler maken. Er hoeft niet te worden geworsteld met een zwaar koppelingspedaal en een versnellingshendel. Elk schakelmoment verloopt automatisch perfect getimed. Met een reeks softwarepakketten kunt u I-Shift precies afstemmen op uw behoeften. Op de Volvo FH16 kunt u ook I-Shift met kruipversnellingen krijgen om het startvermogen onder slechte omstandigheden te verbeteren, met behoud van brandstofefficiency. Voeg de optie van ultralage kruipversnellingen en meerdere snelheden achteruit toe en u kunt zo traag als 0,5-2 km/u rijden met totale controle over uw motorkoppel.

Meer over I-Shift

BEHOEFTE AAN KRACHT?

Wij helpen u dit te optimaliseren voor uw behoeften.