Trucks

Onderweg naar het werk

Werken rondom de Volvo FL

Brengt u een groot deel van de werkdag buiten de cabine door? Bij afvalinzameling, het ophalen en distribueren van goederen, of elke andere handeling waarvoor meer nodig is dan alleen rijden met de truck, wilt u een truck die een veilige en efficiënte werkomgeving biedt wanneer u buiten de cabine werkt. Bekijk enkele oplossingen van de Volvo FL die hieraan bijdragen.

De gemakkelijke instap

Ongeacht de cabine-uitvoering is het in- en uitstappen bij de Volvo FL een fluitje van een cent als u rondom de truck moet werken. Hoe meer dit nodig is tijdens een dienst, hoe meer u de instap gaat waarderen.

De instaphoogte

De uitvoeringen van 10 en 12 ton bieden een handige wielmaat van 17,5 inch voor een gemakkelijke instap. En de zwaardere uitvoeringen worden geleverd met een keuze tussen 19,5 of 22,5 inch.

Aandrijving voor uw apparatuur

Rijdt u met de Volvo FL op elektriciteit of diesel? Ongeacht de aandrijving er zijn PTO's waaruit u kunt kiezen om het vermogen over te brengen naar de pompen, kipper, kraakinrichting, laadklep of welk ander hulpmiddel u ook maar nodig heeft om uw werk te verrichten.

Op uw niveau

Kies voor luchtvering als de wagen aan verschillende hoogtes moet worden aangepast. De ECS (elektronisch geregelde vering) regelt het niveau van de luchtvering, met schakelaars op het dashboard of een regelkast. Laden en lossen verloopt gemakkelijker en sneller.

Afgestemd op speciale toepassingen

Het chassis kan speciaal worden aangepast voor specifieke toepassingen zoals vuilniswagens en kranen. Componenten als brandstof- en AdBlue-tanks zijn zo geplaatst dat er optimaal ruimte is op het chassis.

Opties aandrijflijn

De luchtkwaliteit en het geluidsniveau zijn belangrijke elementen voor de werkomgeving rondom de truck. De Volvo FL wordt geleverd met aandrijflijnen die werken op stille elektriciteit zonder uitlaatemissies of op diesel met Euro 6-certificaat.


Aandrijflijn Volvo FL

Een perfecte match voor deze transportsegmenten

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag.