Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Inzetbaar op elk terrein, en onder alle omstandigheden

Volvo FL 4x4

De Volvo FL is ook beschikbaar met vierwielaandrijving. Deze is net zo wendbaar en gemakkelijk te rijden als de 4x2-uitvoering. Maar door de betere tractie en grotere bodemvrijheid kunt u ermee rijden op elke weg en onder alle omstandigheden. Dit maakt de truck ideaal voor een brede reeks toepassingen.

Meer grip

Grindwegen met kuilen? Met sneeuw bedekte straten? Off-road terrein? De Volvo FL 4x4 levert alle grip die u nodig heeft. De aangedreven vooras en de nieuwe achteras zijn beide voorzien van naafreductie. Kies de installatie met enkele banden en stalen bumper voor echt ruig terrein en hellingen tot 60%. Dus als het echt zwaar wordt, drukt u gewoon op een knop om de lage versnelling te activeren op de tussenbak.

Meer bodemvrijheid

Door het XX-High chassis heeft de Volvo FL 4x4 een superieure bodemvrijheid, zodat u niet zo snel vast komt te zitten en de truck niet beschadigd raakt wanneer u op ruw terrein rijdt. Aan de voorzijde een bodemvrijheid van 330 mm. En 320 mm aan de achterkant. Dat is een toename van 60 mm en 100 mm respectievelijk op de standaard Volvo FL. De superieure bodemvrijheid geeft u ook een oploophoek van 25 graden. Een groot pluspunt op steile hellingen of bij het nemen van obstakels. En het robuuste front kan zo nodig wat klappen opvangen.

Afgestemd op uw behoeften.

Alle cabineformaten zijn beschikbaar voor de Volvo FL 4x4, zelfs de manschappencabine. U kunt ook kiezen voor de volledig automatische transmissie met off-roadstand. Of enkelvoudige terreinbanden. Er zijn veel opties om van de Volvo FL 4×4 uw perfecte hulpmiddel te maken.

Belangrijkste specificaties

  14 ton 16 ton 12 ton
Chassishoogte XX-High XX-High XX-High
Asbelasting vooras 5,6 t 5,6 t 5,6 t
Achterasbelasting  7,4 t 9,2 t 10,9 t
Motor D8K250 of D8K280 (Euro 6)
Versnellingsbak ZTO1006*
Achteras RSH1140C
Banden 275-70R22.5", 10R22.5" of 11R22.5"
Cabine Dagcabine, comfortcabine of manschappencabine

 

* AL306 (automatisch) is leverbaar als optie

Klaar voor elke bestemming?

Ga naar uw lokale Volvo Trucks-dealer en ervaar zelf het volledige potentieel van de Volvo FL 4x4.

Features Volvo FL

Features Volvo FL