Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Veilig in de stad

Veiligheidscabine van de Volvo FL

Botstesten. Barrièretesten. Frontale impacttesten. De Volvo FL heeft ze allemaal doorstaan. De cabine is wellicht de meest robuuste in zijn klasse en bovendien voorzien van een reeks veiligheidsvoorzieningen die u beschermen, als zich toch een ongeluk voordoet.

Ga goed zitten. Doe uw gordel om en rijd veilig

De versterkte stoel en de verstevigde stoelverankering zorgen dat de stoel nauwelijks naar voren schuift bij een ongeval. De neksteun houdt uw hoofd stil en goed beschermd. De geïntegreerde veiligheidsgordel beschermt u door een eersteklas impactbestendigheid. Nu uw veiligheid geregeld is, hoeft u alleen nog de kleur van de veiligheidsgordel te kiezen. Zwart of opvallend rood?

Dubbel zo sterk

De gehele Volvo FL-cabine is verstevigd met maar liefst 31 kilo extra staal om u te beschermen wanneer u bij een ongeluk betrokken raakt. Om het gevaar van letsel bij een botsing te verminderen zijn het dashboard, het stuur en de bedieningen vrij van scherpe hoeken.

Bescherming voor u en anderen

De onderrijbeveiligingssystemen vóór en achter zijn ontworpen om te voorkomen dat personenwagens bij een botsing vast komen te zitten onder de truck. Dit verkleint de kans op letsel bij de inzittenden. Ons elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP) verkleint het risico van slippen en kantelen op effectieve wijze. In risicovolle situaties grijpt het systeem onmiddellijk in door het motorvermogen te verlagen en elk wiel van de truck en de aanhanger afzonderlijk af te remmen.

Zicht aan alle kanten

In drukke stadsomgevingen is het essentieel dat u weet wat er rondom uw truck gebeurt. De grote voorruit van de Volvo FL, de uitstekende buitenspiegels aan de zijkant en het extra venster onder in de passagiersdeur geven een uitstekend zicht op anders verborgen gebieden.

Driedelige bumper

De stalen hoeken geven de bumper een uitmuntende schokbestendigheid. Dit vermindert de kans op beschadigingen en reparatiekosten. Bij een botsing isoleren de afzonderlijke delen de impact, waardoor u alleen de beschadigde delen hoeft te vervangen.

Een veilig systeem

Een uitgebreid alarmsysteem met afstandsbediening beveiligt de Volvo FL. Het systeem wordt eenvoudig geactiveerd als ongenode gasten de portieren proberen te openen of met het voertuig proberen te knoeien, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken als u niet in de buurt van de truck bent.

Optionele extra's op het gebied van veiligheid 

Verwarmde buitenspiegels nodig? Een EHBO-set? Of een beschermende tint voor de voorruit? We kunnen uw Volvo FL uitrusten met elke gewenste extra veiligheidsvoorziening.

Veilig en wel

Ervaar zelf de meest robuuste cabine in zijn klasse. Bezoek uw lokale Volvo Trucks-dealer voor een proefrit.

Features Volvo FL