Trucks

Keuze tussen elektrisch en diesel

Aandrijflijn Volvo FL

Met de Volvo FL heeft u altijd de beschikking over het juiste vermogen voor de taak. Wilt u uw CO₂-voetafdruk verkleinen? Kies voor elektrisch zonder uitlaatemissies en gemakkelijk, stil rijden. En ook als u kiest voor vermogen uit diesel, hebben we een hele reeks geavanceerde oplossingen.

Elektrische aandrijving

De Volvo FL Electric werkt met nul uitlaatemissies. Perfect voor gebruik in de binnenstad, als u aan de strengste milieunormen wilt voldoen. Een elektromotor met een continu vermogen van 175 pk en een direct volledig koppel staan borg voor rijvriendelijkheid. Door de versnellingsbak met 2 versnellingen verloopt het allemaal soepel en efficiënt.

Geringe emissies en laag geluidsniveau

De elektrische aandrijflijn biedt een uitstekende werkomgeving. Stille werking in de cabine en bij werkzaamheden rondom de truck. Geen uitlaatgassen betekent een verbetering van de luchtkwaliteit in het werken rondom de truck bij afvalinzameling.

Actieradius en opladen

We stemmen uw Volvo FL Electric af op uw transporttaken en routes. Met volledig opgeladen accu's haalt de Volvo FL Electric tot 420 km*, maar wij kunnen uw truck bouwen voor een nog grotere actieradius als dat nodig is. 

* Afhankelijk van de omstandigheden, zoals het weer, de windweerstand, het totale gewicht van de truck en de prestaties van de bestuurder.

Aandrijving met diesel

Er zijn twee 5-liter motoren en twee 8-liter dieselmotoren beschikbaar. Deze leveren allemaal snelle respons en hoog koppel bij lage toerentallen. Ze zijn leverbaar in vermogens van 210 tot 280 pk en een koppel tot 1050 Nm. De energiezuinige motoren werken op hernieuwbare brandstoffen en zijn gecertificeerd voor synthetische diesel (HVO) en biodiesel (RME).

Nabehandeling van uitlaatgassen

De dieselmotoren maken gebruik van de SCR-technologie (Selective Catalyst Reduction) om te voldoen aan de Euro 6-regelgeving. We hebben een watergekoeld uitlaatgasrecirculatiesysteem (EGR) toegevoegd aan de motor en een roetfilter (DPF) met automatische regeneratie.

Automatisch of handgeschakeld

Voor de Volvo FL op diesel heeft u de keuze uit de soepele, efficiënte 8-traps automaat, de 6-traps automaat die zonder onderbreking vermogen levert, of de handgeschakelde versnellingsbak met 6 of 9 versnellingen. U kunt de aandrijflijn helemaal afstemmen op uw behoeften.

8 versnellingen voor de juiste versnelling

Een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen, ontworpen voor de Volvo FL, zorgt ervoor dat u altijd in de juiste versnelling rijdt. Dit biedt soepel schakelen en een uitstekende brandstofefficiëntie. De versnellingsbak wordt geleverd met drie rijmodi, en is leverbaar in combinatie met zowel 4×2- als 4×4-aandrijving.

PTO's voor uw apparatuur

Onze PTO maakt het mogelijk apparatuur voor het laden en lossen aan te drijven, en specifieke hulpstukken of opbouwen te gebruiken. Er zijn diverse PTO's beschikbaar voor de uitvoeringen op diesel en elektriciteit van de Volvo FL.


Ontdek alle specificaties

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag.