Trucks

Kracht ontmoet precisie

Aandrijflijnen nieuwe Volvo FM

De juiste kracht en controle voor het werk dat u doet en de plaatsen waar u naartoe gaat. U kunt nu de Volvo FM-aandrijflijn preciezer dan ooit aanpassen. U krijgt de kracht om het werk soepel te laten verlopen en wij zorgen dat het brandstofverbruik zo efficiënt mogelijk is. Haal er meer uit dan u erin steekt. Dat is winstgevendheid.

Motoren

Onze reeks Euro 6 Stap E-motoren is nauwgezet ontworpen om brandstof te besparen zonder afbreuk te doen aan de prestaties. Het zijn onze meest efficiënte dieselmotoren ooit en besparen brandstof bij elke slag. De D11-reeks loopt uiteen van 330 pk tot 460 pk, terwijl de D13-motoren 420 pk tot 500 pk leveren. Voor de Volvo FM zijn ook benzinemotoren leverbaar, evenals volledig elektrische alternatieven die een lage uitstoot en uitstekende prestaties en actieradius bieden.

Rijeigenschappen

Welke motor u ook kiest voor uw Volvo FM, u heeft de beschikking over een indrukwekkend koppel over een breed toerenbereik. Dit resulteert in uitstekende rijeigenschappen en een laag brandstofverbruik.

Alternatieve brandstoffen

Als u uw ecologische voetafdruk echt wilt verkleinen, kiest u voor de Volvo FM op (Bio-)LNG. Hij werkt op Bio-LNG (biogas) of LNG (aardgas), wat een volledig klimaatneutrale werking mogelijk maakt. Bovendien zijn al onze dieselmotoren geschikt voor zowel diesel als HVO. Wilt u op biodiesel rijden? Er zijn speciale uitvoeringen van de Volvo FM die dit mogelijk maken.

Meer over de Volvo FM op (Bio-)LNG

I-Shift

I-Shift is een hele reeks geautomatiseerde versnellingsbakken die het rijden eenvoudiger, veiliger en comfortabeler maken. Er hoeft niet te worden geworsteld met een zwaar koppelingspedaal en een versnellingshendel. Elk schakelmoment verloopt automatisch perfect getimed. Met een reeks softwarepakketten kunt u I-Shift afstemmen op uw eisen. Er zijn voor de I-Shift functies beschikbaar die in bepaalde situaties rijden met één pedaal mogelijk maken. Voor de Volvo FM is I-Shift ook verkrijgbaar met kruipversnellingen of met I-Shift Dual Clutch.

Meer over I-Shift

Ga voor elektrisch

Een Volvo FM, maar met een nog soepelere rijervaring en zero uitlaatemissies. De Volvo FM Electric biedt tot 666 pk puur elektrisch vermogen en een actieradius van maximaal 300 km. Dat maakt hem perfect voor interlokale transporten.

Meer over de Volvo FM Electric

Stel uw ideale Volvo FM samen

Nieuwsgierig naar de Volvo FM?

Uw dealer beantwoordt graag al uw vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.