Trucks

CABINESPECIFICATIES VOOR VOLVO FM

Afmetingen van cabines

 

Stel uw ideale Volvo FM samen

Cabinevoorzieningen

 

Op vier punten afgeveerde cabine
Kies tussen spiraalveren met schokdempers, spiraalveren voor en luchtvering achter, en luchtvering rondom.
 

Luchtinlaten
Luchtinlaat aan de linkerkant en leverbaar met opties voor lage of hoge plaatsing. Luchtinlaat aan de voorzijde is ook leverbaar.
 

Cabinekleuren
Keuze uit zo'n 650 kleuren.
 

Chauffeursstoel
Keuze uit drie verschillende comfortniveaus: Progressive (velours of leer), Dynamic (textiel) en Robust (vinyl). De totale horizontale verstelling van de stoel bedraagt 200 mm en de hoogteverstelling is 100 mm. De chauffeursstoel is standaard voorzien van een hoofdsteun, een verstelbare en neerklapbare rugleuning en een verstelbare lendensteun. Ook kan de stoel verticaal en in hoogte worden versteld en is de hoek van de zitting verstelbaar.  
 

Passagiersstoel
Keuze uit drie verschillende comfortniveaus: Progressive (velours of leer), Dynamic (textiel) en Robust (vinyl). Standaard uitgerust met hoofdsteunen. 
 

Bedden
Het onderste bed meet 70×200 centimeter.
Matras van 16 cm met pocketvering en uitstekend comfort. Keuze uit drie varianten: zacht, semi-stevig en stevig.
Twee typen matrasbescherming beschikbaar, deze verbeteren het comfort en hierdoor kunt u het bed gemakkelijker opmaken. 

Bovenbed in comfortuitvoering, bedafmetingen: 70×190 centimeter of 60×190 centimeter

Opbergruimte binnen
De ruimte boven de voorruit bestaat uit twee opbergvakken met rolluiken en daarnaast vier ISO-vakken, waarvan er één is gereserveerd voor een tachograaf (twee ISO-vakken op de lage cabines). Onder het bed van de slaapcabine en de Globetrotter-cabine vindt u twee grote opbergvakken, die van buitenaf toegankelijk zijn. Ook is er één groot opbergvak van 44 l dat u opent door het matras en het deksel op te tillen. Het slaapgedeelte bevat twee opbergvakken voor tijdschriften en kleine voorwerpen. Het dashboard bevat vier open opbergvakken, een klein opbergvak, een DIN-sleuf, een opbergbakje bovenop het dashboard en een flessenhouder. De dagcabine kan worden uitgerust met een opbergvak van 60 liter met harmonicadeurtjes voor helmen, lunchtrommel, enzovoort.
 

Opbergruimte aan de buitenkant
Achter de passagiers- en de chauffeursstoel is een opbergruimte beschikbaar die van buitenaf toegankelijk is.
 

Dakluik
De cabine is uitgerust met een dakluik dat 50 millimeter kan worden geopend. Aan de binnenzijde zit een geperforeerde zonwering, die tevens dienst doet als horrengaas wanneer het dakluik openstaat. Het dakluik kan handmatig of elektrisch worden bediend (optioneel). Er is ook een dakluik in staal beschikbaar, bedoeld voor toepassingen in de bouw of ruige omstandigheden.
 

Stuurwiel 
Leverbaar in twee verschillende maten - diameter van 450 mm of 500 mm. Afhankelijk van de truckspecificatie. Het stuurwiel is 90 mm in hoogte verstelbaar. De hoekverstelling is 28°. Met een verstelbare stuurkolom (optie) kan het stuurwiel in hoogte worden versteld tussen -5° en +15° om zo het comfort voor de chauffeur te verhogen. Het stuurwiel is leverbaar met of zonder airbag. Bedieningselementen die zijn geïntegreerd in het stuur zorgen voor een veilige en comfortabele bediening van de cruise control, claxon, telefoon en functies op het dashboard en het secundaire display.
 

Klimaatregeling
De klimaatregeling is leverbaar in twee uitvoeringen voor uiteenlopende behoeften:

  • Handmatig bediende airconditioning (MCC).
  • Volautomatische airconditioning (ECC/ECC2). 
     

De klimaatregeling kan ook worden aangevuld met een standkachel voor de cabine en de motor.

Stoelbekleding

Robust Vinyl
Dynamic Textiel
Progressive Velours of leer


Alle comfortstoelen zijn leverbaar met stoelventilatie.
 

Wandbekleding

Dynamic Textiel
Progressive Velours of leer

Nieuwsgierig naar de Volvo FM?

Uw dealer beantwoordt graag al uw vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.