Trucks

Volvo FM Electric. Flexibele, regionale opdrachten

Met een laag geluidsniveau en nul uitlaatgassen is de flexibele en wendbare Volvo FM Electric perfect voor grote leveringen van levensmiddelen, containertransporten, kraanservices en meer activiteiten in stedelijke gebieden. Dat allemaal met verminderde belasting voor het milieu. De truck kan ook werken in emissievrije zones, of op uren van de dag waarop niet met trucks op diesel mag worden gereden. Om de transitie naar elektrische transporten te vereenvoudigen, wordt de truck geleverd met service- en ondersteuningspakketten voor opladen, routeplanning, actieradius, accucontrole en nog meer.

Maximaal toelaatbaar treingewicht (GCW) tot 50 ton

Tot 490 kW vermogen

Actieradius tot 300 km

Productief blijven en de touwtjes in handen houden

Het is niet moeilijk om een elektrische truck van Volvo aan uw bedrijf toe te voegen. Het Volvo Gold Service Contract omvat accucontrole en dankzij de voorspelbare onderhoudsplanning een gegarandeerde beschikbaarheid en leveringen. We hebben ook diensten toegevoegd voor optimaal truckgebruik, bijvoorbeeld routeplanning, actieradius, plaatsbepaling, energiestatus en rapporten voor follow-up. Dit alles is gemakkelijk toegankelijk in de Volvo Connect-portal, direct naast de andere truck- en ondersteuningsfuncties. Routes kunnen tussen het kantoor en de cabine worden gedeeld, en via de app MyTruck kan de chauffeur eenvoudig de oplaadstatus bekijken, de standverwarming regelen en meer.

Soepele en krachtige aandrijflijn

Twee of drie elektromotoren in combinatie met een I-Shift-versnellingsbak die is aangepast voor elektromobiliteit, zorgen voor een soepele en krachtige rijervaring. Het enorme vermogen tot 490 kW/666 pk wordt verwerkt door een uniek tractieregelingssysteem dat ook geschikt is voor glad wegdek. Er zijn verschillende rijmodi beschikbaar met de gewenste niveaus voor prestaties, comfort en energieverbruik. De zes accupacks leveren tot 540 kWh, wat een afdoende actieradius oplevert voor veel regionale transportopdrachten.

Specificaties – Volvo FM Electric

Eigenschappen​

Volvo FM Electric

   
Asconfiguraties​

Trekker: 4×2, 6×2, 6x4​

Bakwagen: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4

Alle assen met luchtvering

   

Cabines​

Lage dagcabine, dagcabine, lage slaapcabine, slaapcabine, Globetrotter-cabine

   

Combinatiegewicht 

Tot 50 ton    
Accucapaciteit 180–540 kWh (bruto), 2–6 accu's van 90 kWh per accu    

Actieradius

Tot 300 km

   
Oplaadtijd

9,5 uur met AC-laden (43 kW)

2 uur met DC-laden (250 kW)

   

Aandrijflijn 

2-3 elektromotoren, I-Shift-versnellingsbak    
Prestaties Tot 330–490 kW (450–666 pk) continu vermogen    

Toepassingen

Diverse opbouwmogelijkheden en 3 PTO's beschikbaar (elektrisch, mechanisch en transmissie)

   
We willen onze CO2-footprint graag verkleinen. Nu Volvo Trucks een distributietruck in het zwaardere segment levert, maken we de stap. We hebben de eerste twee Volvo FM Electric 4x2-trekkers in gebruik genomen. De overige acht trucks worden de komende maanden geleverd.
Heineken heeft een sterke groene ambitie. Uiteraard ook wat betreft schoon transport. Ik ben blij dat we nu tankbier, het grootste gewicht aan bier dat we transporteren over de weg, nu ook duurzaam kunnen vervoeren met de Volvo FM Electric.
Wij rijden rondjes van 200 à 250 kilometer en de actieradius van de Volvo FM Electric is daarvoor ruim voldoende. Deze truck zetten we in op vaste trajecten, met relatief veel stops op korte afstanden. Zo kunnen we de energie die wordt teruggewonnen bij het remmen optimaal benutten.

ALLE TRUCKS. VOLLEDIG ELEKTRISCH

Elektrische trucks met speciale opbouw. Naar zero-emissie

Vrijblijvend advies aanvragen

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Veelgestelde vragen over elektromobiliteit