Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Volvo FM Electric. Uiterst flexibel.

Met een laag geluidsniveau en nul uitlaatgassen kan de flexibele en wendbare Volvo FM Electric grote leveringen van levensmiddelen uitvoeren, containers transporteren, kraanservices verrichten en meer activiteiten uitvoeren in stedelijke gebieden. En dat allemaal met minder belasting voor het milieu. Ook is de truck geschikt voor emissievrije zones of voor tijdstippen die niet toegankelijk zijn voor dieseltrucks. Om de transitie naar elektrische transporten te vereenvoudigen is de truck leverbaar met service- en ondersteuningspakketten voor opladen, routeplanning en actieradius, accucontrole en nog meer.

Maximaal toelaatbaar treingewicht (GCW) tot 44 ton

Tot 600 kW vermogen

Actieradius tot 300 km

Productief blijven en de touwtjes in handen houden

Het is niet moeilijk om een elektrische truck van Volvo aan uw bedrijf toe te voegen. U krijgt toegang tot services voor doorlopende truckmonitoring en voorspelbare onderhoudsplanning om beschikbaarheid en leveringen te garanderen. Zo kunt u zorgeloos werken dankzij routeplanning, plaatsbepaling met energiestatus in realtime, rapporten voor follow-up en nog meer. Alles gemakkelijk toegankelijk en overzichtelijk in de Volvo Connect-portal en de app. Meteen naast de andere truck- en ondersteuningsfuncties.

Soepele en krachtige aandrijflijn

Drie elektromotoren, in combinatie met een I-Shift-versnellingsbak, zorgen voor een uiterst soepele rijervaring. Zes accupacks produceren 600 kWh, wat overeenkomt met 816 pk aan totale energie. Het gigantische vermogen wordt verwerkt door een tractieregelingssysteem voor elektromobiliteit, dat ook geschikt is voor glad wegdek. Er zijn verschillende rijmodi beschikbaar met de gewenste niveaus voor prestaties, comfort en energieverbruik.

Eigenschappen​

Volvo FM Electric

   
Asconfiguraties​

Trekker: 4x2, 6x2​. 

Bakwagen: 4x2, 6x2, 6x4, 8x2, 8x4

Alle assen met luchtvering

   

Cabines​

Alle cabinelengtes

   

Combinatiegewicht 

tot 44 ton    
Laadvermogen 23 ton    
Accucapaciteit 450-540 kWh      

Reeks

Tot 300 km

   
Oplaadtijd (volledig geladen​)

9,5 uur met wisselstroom (43 kW)

2,5 uur met gelijkstroom (250 kW)

   

Aandrijflijn 

Drie elektromotoren, I-Shift-versnellingsbak, twee vermogensniveaus (tot 800 pk)    
Prestaties Tot 2400 Nm en 600 kWh (816 pk)     

Toepassingen

Geschikt voor opbouw. Drie PTO's (elektrisch, mechanisch en transmissie)

   

 

     

 

Veelgestelde vragen

Meer weten over elektrisch rijden?

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.