Trucks

Laat het terrein u niet stoppen

Extreme mobiliteit van de Volvo FMX

Wanneer de weg is bedekt met modder en zand, is in beweging blijven de enige manier om problemen te voorkomen. En dat is precies wat u kunt doen door de aangedreven vooras met Automatic Traction Control (ATC) en de bodemvrijheid tot 300 millimeter. Op de Volvo FMX in 4×4-, 6×6-, 8×6- en 10×6-configuratie wordt met deze feature automatisch de vooras ingeschakeld op het exacte moment dat u die nodig heeft, en uitgeschakeld wanneer u die niet nodig heeft. Er is een hele reeks opties voor de Volvo FMX om het werken op ruw terrein te vergemakkelijken.

Aangedreven vooras

De Volvo FMX is beschikbaar met een aangedreven vooras in de configuratie 4×4, 6×6, 8×6 of 10×6, om ervoor te zorgen dat uitdagend terrein geen belemmering vormt. De aangedreven vooras is zodanig geplaatst dat de truck een betere oploophoek krijgt. Met een ontwerp dat krachtig en gestroomlijnd is. De parallelstang achter de asbalk is geïntegreerd, waardoor het stevige ashuis het laagste punt van het voertuig wordt, wat de bodemvrijheid bij volledige lading aanzienlijk verbetert.

Luchtvering achter

De luchtvering achter is gemaakt voor bouwtrucks en geeft u tot 300 millimeter bodemvrijheid. Veerplaten, luchtbalgen en stabilisatoren zijn bovenop de aandrijfas geplaatst. Het resultaat? U krijgt de bodemvrijheid van een bladvering met het comfort en efficiency van luchtvering. De geoptimaliseerde asdruk op elke achteras resulteert in een betere tractie. Door de luchtvering worden er ook minder trillingen naar de truck geleid. Het resulterende comfort en de hogere gemiddelde snelheid vergroten uw productiviteit (een toename van 5-10 km/u in onze tests). En minder trillingsschade betekent ook hogere beschikbaarheid.

Klaar voor vertrek

Op hellingen kunt u met Hill Start Aid de truck onder een hoek in bedwang houden, terwijl de aandrijflijn het koppel opbouwt. Als u vast komt te zitten, is Rock Free een functie van I-Shift waarmee u de truck heen en weer kunt schudden door het gaspedaal pompend in te trappen totdat de truck losraakt.

Autohold in elke richting

Rem uw truck tot stilstand en de Autohold-functie houdt hem daar totdat u wilt dat hij in beweging komt. En het werkt ongeacht of u vooruit, achteruit, bergafwaarts of bergopwaarts wilt rijden - of op een vlakke ondergrond.

Ondersteuningssystemen voor de chauffeur 

Rijden met één pedaal op moeilijk terrein

Met de I-Shift-functie Terreinrem bent u moeilijk terrein bij lage snelheden de baas door zowel het gasklep van de motor als de wielremmen te bedienen met alleen het gaspedaal. U hoeft het rempedaal niet aan te raken en u kunt uw truck stoppen met een wiel op een rots zonder weg te glijden.

I-Shift

Stel uw ideale Volvo FMX samen

Nieuwsgierig naar de Volvo FMX?

Uw dealer beantwoordt graag al uw vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.