Trucks

CABINESPECIFICATIES VAN DE VOLVO FMX

Afmetingen van cabines

 

Dagcabine
Dagcabine (FMX-DAY) met comfortabele en ergonomische chauffeursomgeving. Binnenhoogte 164 centimeter: 120 centimeter op de motortunnel.

Lage dagcabine
Lage dagcabine (FMX-LDAY) is geschikt voor toepassingen zoals mijnbouw, koeleenheden, pompen en kranen. Binnenhoogte 148 centimeter: 104 centimeter op de motortunnel.

Slaapcabine
Slaapcabine (FMX-SLP) met comfortabele slaapgelegenheid voor één persoon. Binnenhoogte 164 centimeter: 120 centimeter op de motortunnel.

Lage slaapcabine
De lage slaapcabine (FMX-LSLP) biedt door het verlaagde dak en de cabinevering extra laadruimte boven de cabine. Binnenhoogte 148 centimeter: 104 centimeter op de motortunnel.

Globetrotter-cabine
De Globetrotter-cabine (FM-HSLP) biedt comfortabele slaapgelegenheid voor één of twee personen. De cabine met extra opbergruimte bovenin. Binnenhoogte 201 centimeter: 157 centimeter op de motortunnel.

Manschappencabine
Manschappencabine met voldoende ruimte voor extra passagiers, tot maximaal 7 personen. Binnenhoogte 159 centimeter:

Cabinevoorzieningen

 

Op vier punten afgeveerde cabine
Kies tussen spiraalveren met schokdempers, spiraalveren voor en luchtvering achter, en luchtvering rondom. 

Luchtinlaten
Luchtinlaat aan de linkerkant en leverbaar in lage of hoge uitvoering.

Cabinekleuren
Kies uit ongeveer 650 varianten. 

Chauffeursstoel
Kies uit drie verschillende comfortniveaus: Progressive (velours of leer), Dynamic (textiel) en Robust (vinyl). Het totale verstelbereik van de stoel is 200 mm naar voren en naar achteren en 100 mm verticaal. De chauffeursstoel is standaard voorzien van een hoofdsteun, een verstelbare en neerklapbare rugleuning en een verstelbare lendensteun. Ook kan de stoel verticaal en in hoogte worden versteld en is de hoek van de zitting verstelbaar. 

Passagiersstoel
Keuze uit drie verschillende comfortniveaus: Progressive (velours of leer), Dynamic (textiel) en Robust (vinyl). Beide kunnen worden besteld met optionele bekleding. De bijrijderstoelen zijn standaard voorzien van een hoofdsteun.

Bedden
Het onderste bed meet 70×200 centimeter. Matras van 16 cm met pocketvering en uitstekende comfortniveaus. Drie verschillende stevigheden: zacht, semi-stevig en stevig. Voor de matrasbeschermer zijn ook twee opties beschikbaar: verbetert het slaapcomfort en maakt het opmaken van het bed gemakkelijker. Comfort bedafmetingen boven: 70×190 cm of 60×190 cm (optioneel voor Globetrotter-cabine).

Opbergruimte binnen
De ruimte boven de voorruit bestaat uit twee opbergvakken met rolluiken en daarnaast vier ISO-vakken, waarvan er één is gereserveerd voor een tachograaf (twee ISO-vakken op de lage cabines). Onder het bed van de slaapcabine en de Globetrotter-cabine vindt u twee grote opbergvakken, die van buitenaf toegankelijk zijn. Ook is er één groot opbergvak van 44 l dat u opent door het matras en het deksel op te tillen. Het slaapgedeelte bevat twee opbergvakken voor tijdschriften en kleine voorwerpen. Het dashboard bevat vier open opbergvakken, een klein opbergvak, een DIN-sleuf, een opbergbakje bovenop het dashboard en een flessenhouder. De dagcabine kan worden uitgerust met een opbergvak van 60 liter met harmonicadeurtjes voor onder andere helmen en lunchtrommel.

Opbergruimte aan de buitenkant
Achter de passagiers- en de chauffeursstoel is opbergruimte beschikbaar die van buitenaf toegankelijk is.

Dakluik
De cabine is uitgerust met een dakluik dat 50 millimeter kan worden geopend. Aan de binnenzijde zit een geperforeerde zonwering, die tevens dienst doet als horrengaas wanneer het dakluik openstaat. Het dakluik kan handmatig of elektrisch worden bediend (optioneel). Er is ook een dakluik in staal beschikbaar, bedoeld voor toepassingen in de bouw of ruige omstandigheden.

Stuurwiel
Leverbaar in twee verschillende maten - diameter van 450 mm of 500 mm. Afhankelijk van de truckspecificatie. Het stuurwiel is 90 mm in hoogte verstelbaar. De hoekverstelling is 28°. Met een verstelbare stuurkolom (optie) kan het stuurwiel in hoogte worden versteld tussen -5° en +15° om zo het comfort voor de chauffeur te verhogen. Het stuurwiel is leverbaar met of zonder airbag. Bedieningselementen die zijn geïntegreerd in het stuur zorgen voor een veilige en comfortabele bediening van de cruise control, claxon, telefoon en functies op het dashboard en het secundaire display.

Klimaatregeling
De klimaatregeling is leverbaar in twee uitvoeringen voor uiteenlopende behoeften:

  • Handmatig bediende airconditioning (MCC).
  • Volautomatische airconditioning (ECC/ECC2).

De klimaatregeling kan ook worden aangevuld met een standkachel voor de cabine en de motor.

Stoelbekleding

Robust

Vinyl

Dynamic

Textiel

Progressive

Velours of leer

Alle comfortstoelen zijn leverbaar met stoelventilatie.

 

Wandbekleding

Robust

Vinyl

Dynamic

Textiel

Progressive

Textiel

Stel uw ideale Volvo FMX samen

Nieuwsgierig naar de Volvo FMX?

Uw dealer beantwoordt graag al uw vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.