Trucks

Volvo FMX Electric. Geschikt voor stedelijke bouwactiviteiten

Naarmate stedelijke skylines snel groeien, nemen ook geluidsoverlast en luchtvervuiling toe. De robuuste Volvo FMX Electric kan zware materialen en machines ook in gevoelige gedeelten van de stad afleveren en verplaatsen, met zo min mogelijk overlast. Daardoor voldoen de trucks aan de eisen van bestuurders en bewoners voor schonere en stillere transporten. Om de transitie naar elektrische transporten te vereenvoudigen is de truck beschikbaar met service- en ondersteuningspakketten voor opladen, routeplanning, actieradius, accucontrole en nog meer.

Maximaal toelaatbaar treingewicht (GCW) tot 50 ton

Tot 490 kW vermogen

Actieradius tot 300 km

Productief blijven en de touwtjes in handen houden

Het is niet moeilijk om een elektrische truck van Volvo aan uw bedrijf toe te voegen. U krijgt toegang tot services voor doorlopende truckmonitoring en voorspelbare onderhoudsplanning om beschikbaarheid en leveringen te garanderen. Zo kunt u zorgeloos werken dankzij routeplanning, plaatsbepaling met energiestatus in realtime, rapporten voor follow-up en nog meer. Alles gemakkelijk toegankelijk en overzichtelijk in de Volvo Connect-portal en de app. Meteen naast de andere truck- en ondersteuningsfuncties.

Soepele en krachtige aandrijflijn

Twee of drie elektromotoren in combinatie met een I-Shift-versnellingsbak die is aangepast voor elektromobiliteit, zorgen voor een soepele en krachtige rijervaring. Het enorme vermogen tot 490 kW/666 pk wordt verwerkt door een uniek tractieregelingssysteem dat ook geschikt is voor glad wegdek. Er zijn verschillende rijmodi beschikbaar met de gewenste niveaus voor prestaties, comfort en energieverbruik. De zes accupacks leveren tot 540 kWh, wat een voldoende actieradius oplevert voor uw opdrachten in de bouw.

Specificaties – Volvo FMX Electric

Eigenschappen​

Volvo FMX Electric

   
Asconfiguraties​

Trekker: 4×2, 6×2​, 6x4

Bakwagen: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4

Alle assen met luchtvering

   

Cabines​

Lage dagcabine, dagcabine, lage slaapcabine, slaapcabine, Globetrotter-cabine

   

Combinatiegewicht 

Tot 50 ton    
Accucapaciteit 180–540 kWh (bruto), 2–6 accu's van 90 kWh per accu    

Actieradius

Tot 300 km

   
Oplaadtijd

9,5 uur met AC-laden (43 kW)

2 uur met DC-laden (250 kW)

   

Aandrijflijn 

2-3 elektromotoren, I-Shift-versnellingsbak    
Prestaties Tot 330–490 kW (450–666 pk) continu vermogen    

Toepassingen

Diverse opbouwmogelijkheden en 3 PTO's beschikbaar (elektrisch, mechanisch en transmissie)

   
Met de actieradius van de Volvo FMX Electric kunnen we een groot deel van het leveringsgebied bedienen. Dit maakt de inzet gelijk aan die van een truck op diesel. Dat was echt een voorwaarde voor ons.
De Volvo FMX Electric gaan we inzetten voor allerlei containerwerkzaamheden. We wilden een truck met voldoende capaciteit voor een volledige werkdag, zonder dat we tussentijds hoeven op te laden. Naar dit aspect hebben we heel specifiek gekeken en met een actieradius tot 300 kilometer scoort de Volvo FMX Electric zeer goed.
De FMX Electric gaan we breed inzetten. Het grote laadvermogen is voor ons erg belangrijk. Ook is de wendbaarheid zeer goed. Met een elektrische truck in deze configuratie kunnen we straks dezelfde werkzaamheden uitvoeren als met een dieseltruck, maar dan volledig elektrisch.

ALLE TRUCKS. VOLLEDIG ELEKTRISCH

Speciaal gebouwde elektrische trucks. Naar zero-emissie

Vrijblijvend advies aanvragen

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Veelgestelde vragen over elektromobiliteit