I-Shift betekent minder vermoeidheid en meer aandacht bij de weg en het verkeer

Focus op rijden

I-Shift maakt het rijden veiliger en veel comfortabeler. Er is geen zwaar koppelingspedaal. geen gedoe met een hendel en elk schakelmoment verloopt perfect getimed. Door de eenvoud van het systeem bent u minder vermoeid en kunt u uw aandacht bij de weg en de overige weggebruikers houden. En als u handmatig wilt schakelen, neemt u met een knop op de versnellingshendel elk schakelmoment over.

I-Shift kan tot 5% brandstof besparen

Bespaar op brandstof

I-Shift is ontworpen om brandstof te besparen, tot wel 5%. De interne energieverliezen zijn laag – lager zelfs dan bij de handgeschakelde versnellingsbakken. Maar de elektronica maakt pas echt het verschil. Wanneer u in de Economy-modus rijdt, wordt elke schakeling exact getimed waardoor de motor met het meest efficiënte toerental draait.

I-Shift communiceert met de motor

Zo werkt het

I-Shift is gebaseerd op een ongesynchroniseerde handgeschakelde versnellingsbak, vandaar de compacte vormgeving en de lage interne verliezen. De ware magie zit echter in de intelligente elektronische regeleenheid die de koppeling bedient en voor het schakelen zorgt. Door informatie over de snelheid, het gewicht, de hellingshoek en het vereiste koppel te analyseren, wordt elke schakeling met extreme precisie uitgevoerd. Het systeem communiceert bovendien met de motor, waardoor het toerental en het remeffect kunnen worden aangepast voor maximale prestaties.

I-Shift softwarepakketten voor elke transporttaak

Uw I-Shift

U kunt de softwarepakketten voor I-Shift aanpassen aan uw specifieke behoeften. Dus of u nu een versnellingsbak zoekt voor distributietaken, bouwwerkzaamheden of langeafstandstransporten, we hebben altijd het perfecte pakket voor u.

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Schakel slim

Wilt u I-Shift zelf ervaren? Neem dan contact op met uw lokale Volvo Trucks-dealer. Hij geeft u graag de sleutels.

Vind de dichtstbijzijnde dealer