De opnieuw ontworpen stoel van de Volvo FE is nu nog veiliger.

Ga goed zitten. Doe uw gordel om en rijd veilig

De versterkte stoel en de verstevigde verankering zorgen dat de stoel nauwelijks naar voren schuift bij een ongeval. De nieuw ontworpen neksteun houdt uw hoofd stil en goed beschermd. De geïntegreerde veiligheidsgordel beschermt u door een eersteklas impactbestendigheid. Nu uw veiligheid is geregeld, hoeft u alleen maar de kleur van de veiligheidsgordel te kiezen. Zwart of opvallend rood?

De onderrijbeveiligingssystemen achter op de Volvo FE

Bescherming voor u en anderen

De onderrijbeveiligingssystemen vóór en achter zijn ontworpen om te voorkomen dat personenwagens bij een botsing vast komen te zitten onder de truck. Dit verkleint de kans op letsel bij de inzittenden. Ons elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP) verkleint het risico van slippen en kantelen op effectieve wijze. In risicovolle situaties grijpt het systeem onmiddellijk in door het motorvermogen te verlagen en elk wiel van de truck en de aanhanger afzonderlijk af te remmen.

Lees hier meer over onze veiligheidssystemen
Biedt de beste mogelijkheid om te zien en gezien te worden

Verbeterd zicht

Bepaal wat u ziet met de elektrisch bediende buitenspiegels. Vergroot uw zichtbaarheid door anderen met de unieke dagrijverlichting. Zie meer in krappe ruimten door extra zijramen. En houd uw lading in het oog met het optionele raam in de achterwand.

Driedelige bumper op de Volvo FE

Driedelige bumper

De stalen hoeken geven de bumper een uitstekende schokbestendigheid. Dit vermindert de kans op beschadigingen en reparatiekosten. Bij een botsing isoleren de afzonderlijke delen de impact, waardoor u alleen de beschadigde delen hoeft te vervangen.

Volvo FE voorzien van een geavanceerd alarmsysteem met afstandsbediening

Een veilig systeem

Een geavanceerd alarmsysteem met afstandsbediening beveiligt de Volvo FE. Het systeem wordt eenvoudig geactiveerd als ongenode gasten de portieren proberen te openen of aan het voertuig proberen te knoeien, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken als u niet in de buurt van de truck bent.

Bekijk de optionele veiligheidsuitrusting van Volvo

Optionele extra's op het gebied van veiligheid

Waarschuwingsvest of draagbare waarschuwingslamp nodig? U kunt uw Volvo uitrusten met alle benodigde extra's op het gebied van veiligheid.

Vind de dichtstbijzijnde dealer

U wilt meer veiligheid?

Ga naar uw lokale Volvo Trucks-dealer. Hij kan u alles vertellen over de veiligheidsvoorzieningen van wereldklasse in en rond de cabine.

Vind de dichtstbijzijnde dealer