Nieuwe zuinige Volvo FE-motoren

De motor voor in de stad

De Volvo FE is uitgerust met een nieuw ontworpen motor. De motor is zuinig, heeft een bredere, vlakkere koppelkromme met snellere vermogensopbouw (zelfs bij lage toerentallen), levert een snelle respons en staat garant voor een hoge gemiddelde snelheid en uitstekende rijeigenschappen. U kunt dus nog effectiever met het stedelijke milieu omgaan en op schema blijven.

Kennismaken met onze D8K-motor
De brandstofbesparende I-Shift-versnellingsbak

I-Shift – eenvoudig, betrouwbaar en zeer zuinig

Voor het eerst is de Volvo FE leverbaar met I-Shift. I-Shift maximaliseert de prestaties en efficiency, doordat voertuigmassa, hellingshoek van de weg, snelheid en acceleratie worden bijgehouden en daarop wordt gereageerd. Dit bespaart brandstof. De basissoftware kan gemakkelijk worden aangepast aan uw specifieke vereisten met de twee aanvullende pakketten Distribution & Construction of Economy.

Maak kennis met I-Shift
Neem een abonnement op de service Fuel Advice en werk samen met een persoonlijke brandstofcoach.

Fuel Advice – blijvend besparen

Bereik uw brandstofdoelstellingen, blijvend. En zie hoe het brandstofverbruik verder daalt naarmate u efficiënter wordt. Abonneer u op onze service Fuel Advice en krijg een persoonlijke brandstofcoach toegewezen. Met hun regelmatige analyse, deskundige begeleiding en parate ondersteuning bespaart u al snel brandstof en weet u het verbruik elk jaar te verbeteren.

Hoeveel kunt u met Fuel Advice besparen?
VT

Ontdek op gegevens gebaseerde kracht

Samen met Dynafleet en chauffeurstraining kunt u tot wel 7% brandstof besparen.

Dynafleet - houd uw brandstofverbruik bij

Maak kennis met ons intelligente wagenparkbeheersysteem. Volg de prestaties van uw trucks en chauffeurs in real-time, bekijk automatisch gegenereerde scores in zuinig rijden. Maak vervolgens vergelijkingen, ontdek trends en implementeer winstgevende, brandstofbesparende veranderingen.

Maak kennis met Dynafleet >

Chauffeurstraining – kleine veranderingen, grote besparingen

Onze cursus 'Zuinig rijden – Volvo expert Training' helpt u om elke druppel brandstof optimaal te benutten. De cursus maakt deel uit van het opleidingsprogramma Volvo Trucks Driver Development. De beproefde systematische benadering zorgt voor een zuiniger rijgedrag met blijvende besparingen op de lange termijn en is het meest effectief in combinatie met de rapporten van Dynafleet.

Chauffeursopleiding van Volvo >

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Begin meteen goed

Een goed begin is essentieel voor een laag brandstofverbruik. Uw Volvo Trucks-dealer is een expert op dit gebied. Waarom vraagt u hem niet om hulp?

Vind de dichtstbijzijnde dealer