Wij weten wat er van belang is. We weten hoe ongevallen er uitzien. Daarom voeren we zoveel extra tests uit, terwijl de wetgeving daar niet eens om vraagt.

Carl Johan Almqvist

Traffic & Product Safety Director, Volvo Trucks

Interieur

Veilige zitplaats in de Volvo FE

Veilige zitplaats

In de Volvo FE worden chauffeurs goed beveiligd. De stoelverankering en het gehele cabineframe zijn verstevigd en hebben alle rigoureuze testen doorstaan waaraan onze cabines worden blootgesteld.

Volvo FE Alcolock

Alcolock

Geef een duidelijk signaal af dat alcohol niet in het verkeert thuishoort. Het alcolock kan af fabriek worden gemonteerd en neemt alle twijfel weg bij chauffeurs en transportklanten over hoe belangrijk u verkeersveiligheid vindt.

Volvo FE Low Entry Cab

Cabine met lage instap

In de cabine met lage instap kunt u niet alleen gemakkelijker in- en uitstappen. U krijgt ook een veel beter zicht langs de cabine.

Geïntegreerde veiligheidsgordels in Volvo FE

Geïntegreerde gordels

Het gebruik van veiligheidsgordels kan circa de helft van ongevallen met fatale afloop waarbij trucks zijn betrokken voorkomen. Denk daar eens aan als u weer in de truck stapt. In de Volvo FE zijn deze geïntegreerd in de stoelen.

Exterieur

Volvo FE Onderrijbeveiligingssystemen

Onderrijbeveiligingssystemen

Geïntegreerd in de voorkant, de achterkant en de zijkanten om andere weggebruikers te beschermen bij een botsing. Het systeem voorkomt dat kleinere voertuigen vast komen te zitten onder de truck.

Volvo FE Verlichting

Verlichting

De koplampunit levert intelligente verlichting in een compact pakket. De positielichten vóór en de dagrijverlichting zijn geïntegreerd. De truck is altijd zichtbaar voor andere weggebruikers. 

Volvo FE Zicht rondom

Zicht aan alle kanten

Dit is essentieel voor veilige activiteiten in stedelijke gebieden. De Volvo FE heeft een perfect opgestelde spiegels, een grote voorruit met een lage onderrand en extra spiegels in de portieren. Daardoor kunt u goed zien wat er gebeurt rondom de truck.

Volvo FE Actieve veiligheidssystemen

Actieve veiligheidssystemen

Uw truck helpt u. Bekijk dit korte overzicht van de Active Safety-systemen van Volvo Trucks. 

Over de veiligheid van de Volvo FE

Wat als?

Traffic & Product Safety Director onthult de geheimen van onze actieve veiligheidssystemen en hoe ze werken.

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Ervaar zelf de veiligheid van de Volvo FE

Uw lokale Volvo Trucks-dealer kan u alle buitengewone veiligheidsvoorzieningen laten zien en al uw vragen over veiligheid beantwoorden. 

Vind de dichtstbijzijnde dealer