De truck kent de hellingen verderop en geeft aan de motor en de I-Shift-transmissie door hoe de kinetische energie van de truck optimaal kan worden benut, zodat u brandstof bespaart en de CO2-uitstoot vermindert.

Anders Eriksson

I-See-ontwikkelaar, Volvo Trucks

Film over de werking van I-See

Besparingen met I-See

Bekijk hoeveel u kunt besparen met I-See.

Zo werkt het

Als u een helling nadert, wordt informatie gedownload van een commerciële topografische kaart in hoge resolutie die online beschikbaar is. Vervolgens wordt deze informatie gebruikt, in een proces met zes stappen, om de kinetische energie van de truck optimaal te benutten en uw brandstofverbruik tot wel 5% te verminderen. Wanneer de weg niet op de kaart staat of de verbinding met de server wordt verbroken, wordt een gedeelde database-oplossing gebruikt.

Bekwame chauffeurs doen dit al. Maar als je al acht uur met een truck rijdt, doe je dat waarschijnlijk niet steeds op precies dezelfde manier. Als I-See de hellingen voor zijn rekening neemt, kan de chauffeur zich op andere aspecten van het rijden concentreren.

Volvo FH I-See cloud

Altijd ondersteund en onderweg

De nieuwe versie van I-See is verbeterd. Net als voorheen gebruikt het systeem de gegevens over de topografie voor het optimaliseren van de snelheid en het schakelen. De vernieuwde I-See maakt vooral gebruik van een commercieel verkrijgbare topografiekaart in hoge resolutie. In de tweede plaats worden gegevens van andere I-See-gebruikers toegepast die zijn opgeslagen in de cloud. En als de verbinding wordt verbroken, gebruikt het systeem lokaal opgeslagen gegevens.

Dit betekent dat u altijd toegang heeft tot topografische gegevens en dus een probleemloze rijervaring en dat het systeem automatisch wordt bijgewerkt zonder dat een bezoek aan de werkplaats nodig is. 

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Zelf kijken hoe u meer kunt besparen?

Ga naar uw lokale Volvo Trucks-dealer voor een rondleiding over onze brandstofbesparende voorzieningen en diensten.

Vind de dichtstbijzijnde dealer