HOUD SNELHEID. BESPAAR BRANDSTOF

Houd snelheid terwijl u brandstof bespaart. Het is een zeer wankel evenwicht. We begrijpen dat het elke dag een uitdaging is om op tijd te leveren zonder de kosten uit de hand te laten lopen. Daarom hebben we een unieke aandrijflijn ontwikkeld die betere prestaties levert. En een verbeterde brandstofefficiëntie.

Uw winstgevendheid komt voor ons op de eerste plaats. Door uw gemiddelde snelheid te verhogen kunt u uw eigen productiviteit verbeteren. En die van uw klanten. Tegelijkertijd bespaart u brandstof en vermindert u de gevolgen voor het milieu.

Klinkt eenvoudig, nietwaar? Lees verder.

Een Volvo FH met cruisecontrol op de weg

Bespaar nu brandstof

Truckchauffeur in cabine-interieur

Maak nu een proefrit

TOPVOORZIENINGEN VAN PERFORMANCE & FUEL

De I-Shift Dual Clutch-versnellingsbak

I-SHIFT DUAL CLUTCH – DE UNIEKE VERSNELLINGSBAK

Twee versnellingsbakken in één. Geen onderbrekingen in vermogen of koppel. Hogere gemiddelde snelheid. Maar toch een lager brandstofverbruik.

Met onze unieke I-Shift Dual Clutch-transmissie rijdt u soepeler en comfortabeler dan ooit. Naadloos schakelen verbetert de prestaties van de truck. En de stabiele krachtoverbrenging verandert uw manier van rijden en verhoogt uw productiviteit.

De I-Shift Dual Clutch met kruipversnellingen

BETER STARTVERMOGEN MET KRUIPVERSNELLINGEN

I-Shift met kruipversnellingen. Ontwikkeld voor zwaar transport en de bouw. Dankzij een snellere achterasoverbrenging kunt u de kruissnelheid vasthouden bij veel lagere toerentallen. En lagere toerentallen besparen brandstof. Wegrijden uit stilstand met een zware lading is veel eenvoudiger. Zelfs in extreme omstandigheden met wel 325 ton aan boord.

Close-up van Volvo D13 Euro 6-motor

MEER VERMOGEN. MINDER BRANDSTOF

Efficiënter dan ooit tevoren. Een perfect evenwicht tussen rijeigenschappen en brandstofverbruik.

Onze nieuwe geïntegreerde aandrijflijn is voorzien van een verbeterde Euro 6-motor en de unieke Volvo I-Shift. De compressieverhouding is verhoogd op de D13-uitvoeringen met 420 en 460 pk. Ook is er een nieuwe geoptimaliseerde turbocompressor op de D13-uitvoeringen met 500 en 540 pk.

Diverse verbeteringen aan motor en versnellingsbak. Een aanzienlijke verbetering in prestaties en brandstofverbruik.

Achteras Volvo FH

DE JUISTE OVERBRENGINGSVERHOUDING

Wat bedoelen we met de juiste overbrengingsverhouding? Daarbij draait het om de achterassen. Zij zijn de laatste schakel in een efficiënte keten waarbij vermogen van de motor wordt geleverd aan de wielen van de truck.

We hebben onze achteras uitgerust met de juiste overbrenging voor lange afstanden waardoor deze in perfecte harmonie samenwerkt met onze D13-motor en I-Shift Dual Clutch. Het resultaat? Lagere toerentallen. Meer rijcomfort. En een beter brandstofverbruik.

Een chauffeur met een Volvo FH-truck

DE MENSELIJKE FACTOR

Vanzelfsprekend gaat de nieuwe technologie gepaard met verbeteringen in brandstofverbruik en veiligheid. Maar één belangrijke factor steekt boven de andere uit. De chauffeur.

We hebben cursussen opgezet om betere chauffeurs te creëren. Veilige chauffeurs. Efficiënte chauffeurs. Driver Development en Advanced Fuel Economy zijn daarop gericht. Een winstgevende investering voor elk transportbedrijf.

De combinatie met coaching via Dynafleet Fuel & Environment is een positieve stap naar een hogere winstgevendheid in de toekomst. Voor u. En uw bedrijf.

Een zilveren Volvo FH 540 bij zonsondergang

HOUD DEZELFDE SNELHEID MET I-CRUISE

Intelligente cruisecontrol. I-Cruise past uw snelheid aan om het brandstofverbruik laag te houden. Het vasthouden van een hoge gemiddelde snelheid bevordert niet alleen uw productiviteit. Het draagt ook bij aan de veiligheid en het comfort tijdens de rit.

Een zilveren Volvo FH 540 beklimt een helling

ELKE WEG ONTHOUDEN

Welke route rijdt het zuinigst? I-See onthoudt alle hellingen en slaat ze op in een centrale database. Gratis te gebruiken voor andere trucks. Met deze informatie kan de truck automatisch reageren op hellingen en wordt onnodig schakelen voorkomen. Geen kaarten of GPS nodig.

Combineer I-Cruise met I-See voor een betrouwbare partner bij zuinig rijden.

Close-up van bandenspanningsventiel

CONTROLE VAN DE SPANNING

Bandenspanning. Het effect hiervan op uw winstgevendheid wordt vaak onderschat. Samen met goed uitgelijnde wielen en assen zorgt de juiste bandenspanning op de lange termijn voor een besparing van brandstof en kosten.

Uitschakelen Volvo Trucks-motor, pictogram

AFSLUITEN EN BRANDSTOF BESPAREN

Kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken. Onderdelen die door de motor worden aangedreven, verbruiken brandstof als ze werken. Luchtcompressors. Stuurbekrachtigingspomp. En ook de motor zelf. Het scheelt in brandstof als u ze uitschakelt, als ze niet worden gebruikt. En in de kosten.

Volvo Trucks energiebesparing met banden

Energiebesparende banden

Onze banden halen het beste naar boven in uw truck. 315/70 R22.5 banden zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen voor internationale transporten. Brandstofbesparende opties die passen bij uw opdracht.

Volvo Trucks Airflow-pakket vermindert luchtweerstand

AIRFLOW-PAKKET VERMINDERT LUCHTWEERSTAND

Een gladde carrosserie houdt het brandstofverbruik laag. Onze spoilers zijn geoptimaliseerd door testen in de windtunnel. Het resultaat? Aanzienlijk lager brandstofverbruik.

Volvo Trucks Tandem Axle Lift

DE AANDRIJFAS LIFTEN

Kleinere draaicirkel. Maximale tractie. Lager brandstofverbruik. Tandem Axel Lift is een unieke voorziening voor 6x4- of 8x4-configuraties. Tractie en laadcapaciteit van vierwielaandrijving worden gecombineerd met de rijeigenschappen en efficiency van een tweewielaandrijving.

Wanneer de truck niet is geladen, drukt u gewoon op een knop op het dashboard om de aandrijfas te ontkoppelen en te liften. Zodra de truck weer is geladen, wordt de as automatisch naar beneden gebracht en weer geactiveerd. Met een maximale tractie en uitstekende rijeigenschappen als resultaat.

Door de aandrijfas uit te schakelen wanneer die niet nodig is, kunt u bovendien uw brandstofverbruik verder verlagen met maximaal 4%.

Volvo Trucks Nieuwe onderhoudsplanning, pictogram

GEEN ONGEPLANDE STOPS

Onze belofte: Maximale inzetbaarheid. Onze serviceplanning is ongeëvenaard doordat uw truck op afstand met de werkplaats is verbonden. Nauwkeurig preventief onderhoud bespaart brandstof. En houdt uw truck op de weg.

Volvo Trucks Dynafleet Fuel and Environment-app

BRANDSTOF BESPAREN MET DYNAFLEET

Hoe zuinig kunt u rijden? Met Dynafleet Fuel & Environment kunt u de prestaties van uw trucks en chauffeurs exact volgen.

De Fuel Efficiency-score helpt bij het verbeteren van de chauffeursprestaties. En het verhogen van uw resultaten.

Volvo Trucks I-Shift-softwarepakketten

WELKE UITVOERING VAN I-SHIFT WILT U?

Laat I-Shift werken voor uw bedrijf. Er is een reeks softwarepakketten die passen bij uw rijomstandigheden. Fuel Economy zorgt voor optimale kruissnelheden. Zo kunt u efficiënt rijden op de snelweg.

Zo werkt het Fuel & Performance Concept

Zo werkt het

Bekijk de technische voorzieningen die de paraglidingstunt mogelijk hebben gemaakt. Het draait om het vasthouden van een hoge gemiddelde snelheid met behulp van de unieke aandrijflijn die ononderbroken prestaties levert, maar met een lager brandstofverbruik.

Achtergrondverhalen

Italiaans transportbedrijf Sartori bespaart dankzij I-Shift Dual Clutch brandstof op veeleisende bergroutes

In de bergachtige streken van Noord-Italië is Sartori Trasporti gevestigd. Dit familiebedrijf heeft trucks nodig die goede prestaties combineren met een laag brandstofverbruik. In de Volvo FH met I-Shift Dual Clutch hebben ze mogelijk de perfecte ...

Het voortbestaan van ons bedrijf hangt af van laag brandstofverbruik, getrainde chauffeurs en trucks die topprestaties leveren

Door chauffeurstraining, speciale subsidieregelingen en investeringen in de nieuwste trucks en technologie heeft het Poolse transportbedrijf Jastim het brandstofverbruik verminderd tot een niveau dat voorheen voor onmogelijk werd gehouden....