Adaptive Cruise Control (ACC) met Forward Collision Warning en automatisch noodremsysteem (AEBS)

In druk verkeer zorgt de op radar en camera gebaseerde Adaptive Cruise Control (ACC) voor een veilige afstand tot het voorgaande voertuig door het gaspedaal en alle beschikbare remmen automatisch te regelen. Bij gevaar van een botsing waarschuwt ons intuïtieve Forward Collision Warning-systeem u door een waarschuwingslamp op de voorruit te projecteren. Wanneer de chauffeur niet adequaat ingrijpt, wordt de noodrem automatisch geactiveerd en maakt de truck een automatische noodstop. Verschillende levens zijn hier al door bespaard gebleven.

Adaptive Cruise Control (ACC) met Forward Collision Warning en automatische noodremfunctie
Volvo Trucks Stretch Brake (strekrem)

Stretch Brake (strekrem)

Bij keren of afdalen op een gladde weg helpt de Stretch Brake (strekrem) van de Volvo FH16 om scharen te voorkomen. De aanhanger wordt pulserend afgeremd, waardoor de voertuigcombinatie als het ware wordt uitgerekt. U kunt ervoor kiezen om de Stretch Brake automatisch te activeren in risicovolle situaties, bij snelheden tot 50 km/u. Stretch Brake is leverbaar voor zowel bakwagens als trekkers. 

Film waarin de voordelen worden uitgelegd van Lane Keeping Support

Lane Keeping Support

Onbedoeld van rijstrook wisselen wordt vaak genoemd als oorzaak van ernstige ongevallen. Volgens ons te vaak. Lane Keeping Support houdt de wegmarkeringen in de gaten met behulp van een camera, en waarschuwt u wanneer u deze markeringen onbedoeld overschrijdt.
Film waarin de voordelen worden uitgelegd van Driver Alert Support

Driver Alert Support

Driver Alert Support is een intelligent systeem dat uw rijgedrag bijhoudt. Als dit anders is dan normaal en op vermoeidheid duidt, wordt u gewaarschuwd door een signaal en een melding op het dashboard met het advies om te pauzeren.
Lane Changing Support

Lane Changing Support

Wanneer dit is ingeschakeld, maakt Lane Changing Support gebruik van radartechnologie om de blinde hoek aan de passagierszijde te scannen op andere weggebruikers. Als het niet veilig is om van rijstrook te veranderen, wordt u gewaarschuwd met een zoemer en een knipperend pictogram naast de passagiersspiegel.

Film waarin de voordelen worden uitgelegd van ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma)

Electronic Stability Control

Electronic Stability Control (ESC) van Volvo verkleint op effectieve wijze het risico op slippen en kantelen. In risicovolle situaties grijpt het systeem onmiddellijk in door het motorvermogen te verlagen en elk wiel van de truck en de aanhanger afzonderlijk af te remmen. ESC is leverbaar voor de meeste truckspecificaties – voor zowel trekkers als bakwagens.

Film waarin de voordelen worden uitgelegd van het noodremlicht

Noodremlicht

Wanneer u het rempedaal hard intrapt, gaan de remlichten snel knipperen om het achteropkomend verkeer te waarschuwen – een eenvoudige manier om kop-staartbotsingen te voorkomen.
Volvo FH16 Active Safety-pakket

Active Safety-pakket

Verbeter uw veiligheid nog verder met een pakket dat bestaat uit:

  • Lane Change Support
  • Driver Alert Support
  • Adaptive Cruise Control met Forward Collision Warning
Vind de dichtstbijzijnde dealer

Kies ook voor veiligheid

Bezoek uw lokale Volvo Trucks-dealer voor een demonstratie van onze inventieve veiligheidssytemen voor de chauffeur.

Vind de dichtstbijzijnde dealer