Volvo FH met aanhanger en omhoog gebrachte tandemas op grintweg

Optimale rijmodus

Liftbare tandemas is ideaal als u met een zware lading op de heenweg rijdt en leeg op de terugweg. Wanneer de truck niet is geladen, drukt u een knop op het dashboard om de aandrijfas te ontkoppelen en omhoog te brengen. Zodra u de truck belast, wordt de aandrijfas automatisch omlaag gebracht en geactiveerd om maximale tractie en rijvermogen te leveren. Dit neemt slechts 15 seconden in beslag, dus u bent geen waardevolle tijd kwijt.

Close-up van omhoog gebracht tandemas

Bespaar tot 4% brandstof

Aandrijfassen produceren wrijving en rolweerstand. Hierdoor neemt het brandstofverbruik toe. Door de as los te koppelen en omhoog te brengen als u deze niet nodig heeft, kunt u het brandstofverbruik op de terugreis met maximaal 4% verlagen. En uw resultaten aanzienlijk verbeteren.

Omhoog gebracht tandemas op grintweg

Betere manoeuvreerbaarheid

Wanneer de as omhoog is gebracht, gedraagt de truck zich als een 4x2 of 6x2, met een kleinere draaicirkel en een aanzienlijk verbeterde manoeuvreerbaarheid. Een 6×4 met een wielbasis van 4,6 meter kan de draaicirkel bijvoorbeeld met meer dan één meter verkleinen.

Houd uw Volvo FH16 op de weg

Houd uw truck op de weg

Meer tractie nodig? Als de belastingslimieten voor de as dat toestaan, drukt u op een knop op het dashboard om het gewicht te verschuiven naar één as. 

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Breng de as omhoog. Verhoog uw winst

Ervaar zelf de liftbare tandemas bij uw lokale Volvo Trucks-dealer.

Vind de dichtstbijzijnde dealer