Volvo Dynamic Steering betekende vanaf dag één perfecte stabiliteit bij hoge snelheden, volledige controle bij lage snelheden en minder belasting op spieren en gewrichten. Nu helpt het systeem ook om slippen en onbedoeld van rijbaan wisselen te voorkomen. Verder kunt u persoonlijke voorkeuren sturen opgeven en het stuur op afstand bedienen.

Film over de werking van Volvo Dynamic Steering

Zo werkt Volvo Dynamic Steering

Uiterst snel reagerende stuurtechnologie

Onze gepatenteerde technologie combineert conventionele hydraulische stuurkracht met een elektromotor die is gemonteerd op de stuurinrichting. Op basis van gegevensverwerking van meerdere sensoren kan de ECU (Electrical Control Unit) berekenen waar de truck naartoe gaat en wat de bedoeling van de chauffeur is. De motor wordt 2.000 keer per seconde aangestuurd en maakt gebruik van het principe 'torque overlay' (extra bekrachtiging). Hierdoor worden onbedoelde stuurbewegingen gecorrigeerd en extra stuurkracht geleverd wanneer dat nodig is. Volvo Dynamic Steering is nu leverbaar voor alle asconfiguraties, waaronder die met dubbele voorassen.

Volvo FH16 met Dynamic Steering bij hoge snelheden

Moeiteloos rijden bij elke snelheid

Bij hoge snelheden houdt Volvo Dynamic Steering u stabiel en regelrecht op koers. En tijdens langzaam en behoedzaam manoeuvreren krijgt u de benodigde stuurkracht, ongeacht de lading. We menen het serieus wanneer we zeggen dat u de nieuwe Volvo FH met één vinger kunt sturen.

Truckchauffeur die achteruitrijdt met Volvo Dynamic Steering

Achteruit rijden. Nu even gemakkelijk als vooruit rijden.

We hebben het achteruit rijden met een volledig beladen truck veel minder zwaar gemaakt. Volvo Dynamic Steering geeft u perfecte precisie en nagenoeg moeiteloos sturen. Vervolgens keer het stuur automatisch terug naar de neutraalstand. En met verbeterde koersstabiliteit kunt u ruim honderd meter achteruitrijden zonder van uw koers af te wijken.

Volvo FH kaarsrecht rijden

Kaarsrecht rijden onder alle omstandigheden

De koerscorrecties die u moet maken na remmen op een ongelijkmatige ondergrond? Verleden tijd. Klappen van kuilen, hobbels en markeringen? Bijna niet waarneembaar. Volvo Dynamic Steering stelt zelfs de effecten van sterke zijwind bij. Daardoor kunt u het stuur wat losser vasthouden; de truck verandert alleen van richting wanneer u dat wilt.

Handen van een chauffeur op het stuur

Dynamisch rijden

Met Volvo Dynamic Steering met persoonlijke instellingen heeft u de controle. U stelt de stuurweerstand in die past bij de rijomstandigheden en uw wensen. U kunt een vooraf gedefinieerde instelling kiezen of een instelling aanpassen aan uw wensen. Het resultaat is dat u precies de rijbeleving krijgt die u wilt.

Zo werkt het
De Volvo FH in een winterse omgeving

Slippen voorkomen

Volvo Dynamic Steering met Stability Assist vermindert het risico op slipongevallen. Zodra wordt gedetecteerd dat de truck slipt, wordt een lichte stuurondersteuning gegeven. U kunt dan in de tegenovergestelde richting sturen en het voertuig stabiliseren, voordat u merkt dat er iets aan de hand is.

Zo werkt het
Volvo FH rijdt naast een Volvo-personenauto

Blijf in uw baan

Volvo Dynamic Steering met Lane Keeping Assist minimaliseert het risico van kantelongevallen en botsingen met andere voertuigen. Als de truck onbedoeld de rijbaanmarkering overschrijdt, helpt het systeem u met een lichte stuurondersteuning om weer terug te gaan naar de juiste richting. U merkt het bijna niet, maar toch verbetert dit de veiligheid.

Zo werkt het
Een chauffeur bestuurt de Volvo FH van buitenaf via de afstandsbediening

Welkom in uw nieuwe cabine

Met Volvo Dynamic Steering met afstandsbediening kunt u de truck bedienen via een afstandsbediening. Een ideale oplossing voor situaties waarin de truck steeds korte stukjes moet rijden en u taken buiten de cabine moet verrichten. Dit verbetert niet alleen de productiviteit, maar maakt uw werkdag een stuk comfortabeler.

Zo werkt het
Vind de dichtstbijzijnde dealer

Klaar om Volvo Dynamic Steering uit te proberen?

Ervaar de gemakkelijkste proefrit ooit door contact op te nemen met uw lokale Volvo Trucks-dealer.

Vind de dichtstbijzijnde dealer