Het Volvo FL-chassis is een droom voor de carrosseriebouwer

Snel en flexibel

Het Volvo FL-chassis kan worden besteld met een standaardopstelling of worden gespecificeerd voor elke vereiste en opbouw. Het vlakke, vierkante chassis is robuust en stevig. Dit vereenvoudigt de carrosseriebouw. Het frame kan worden uitgerust met beugels voor carrosseriebouwers. En het carrosseriebouwproces wordt versneld met Volvo Bodybuilder Instructions (VBI). Dus u krijgt een truck die perfect is afgestemd op uw bedrijf, en dat op een snelle en kosteneffectieve manier.

Volvo Bodybuilder Instructions
Een reeks voorassen, allemaal onderhoudsvrij

Onderhoudsvrije voorassen

Een reeks onderhoudsvrije voorassen is beschikbaar, afhankelijk van de belastingsvereisten. Het laadvermogen varieert van 4,0 tot 7,1 ton. De aangedreven vooras voor de Volvo FL met vierwielaandrijving heeft een laadvermogen van 5,6 ton.

Hoge productiviteit - dankzij het ECS (elektronisch regelsysteem)

Snel en gemakkelijk laden

De ECS (elektronisch geregelde vering) kan worden gebruikt om het niveau van de luchtvering te regelen, met schakelaars op het dashboard of een bedieningskast. Dit betekent snel en efficiënt laden op elke hoogte.  

Keuze uit lucht- of bladvering

Kies uw eigen vering

Afhankelijk van de asbelasting kunt u kiezen voor lucht- of bladvering, of een combinatie van die twee.

Wielen voor elke lading

Selecteer uw wielen

Kiest u voor een D5K-motor, dan heeft u velgen van 17,5 of 19,5 inch nodig. Voor zwaardere trucks met 6-cilindermotoren kiest u voor 19,5 of 22,5 inch.

EBS (Electronic Brake System)

De Volvo FL heeft luchtbekrachtigde remmen met lichtgewicht remschijven voor en achter. Het elektronisch geregelde remsysteem (EBS) levert een snellere en veiligere remrespons en geeft minder slijtage aan de remmen. Het systeem bevat ABS en Brake Blending dat de diverse remmen van de truck benut voor een gelijkmatiger remtoepassing en minder slijtage van zowel de remmen als de banden. Het uitgebreide EBS-pakket bevat bovendien de Hill Hold functie, die het wegrijden op hellingen vergemakkelijkt.

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Begin met bouwen

Ga naar uw lokale Volvo Trucks-dealer om de diverse indelingsopties door te nemen en uw perfecte Volvo FL of Volvo FL 4x4 te configureren.

Vind de dichtstbijzijnde dealer