Volvo FL met vier of zes cilinders

Maak kennis met uw motor

Met het brede vermogensbereik en de indrukwekkende respons is de Volvo D8K-motor ideaal voor distributie in de binnenstad. De D5K is kleiner en lichter, en bedoeld voor treingewichten tussen de 10 en 16 ton. En het is een van de sterkste en krachtigste 4-cilindermotoren op de markt.

Een brede en vlakke koppelkromme is karakteristiek voor de prestaties van de Volvo FL-motor

Een garantie voor soepel rijden

Snelle acceleratie. Gemakkelijk rijgedrag bij lage snelheid. Eersteklas vermogen. De D5K- en D8K-motoren leveren een breder, vlakker koppel en een betere respons bij lage toerentallen. Maximaal koppel is 800 tot 900 Nm voor de D5K en 950 tot 1050 Nm voor de D8K. Dit betekent dat u veel minder vaak moet schakelen.

Kies uw vermogen

Welke motor er ook in uw Volvo FL zit, u beschikt altijd over het gewenste vermogen: 210 of 240 pk voor de D5K, 250 of 280 pk voor de D8K. In combinatie met de uitstekende manoeuvreerbaarheid en de bliksemsnelle respons van de Volvo FL, komt u altijd snel en efficiënt op uw bestemming.

De Volvo FL-motorserie

  pk kW Koppel
D5K210 210 154 800 Nm
D5K240 240 177 900 Nm
D8K250 250 184 950 Nm
D8K280 280 206 1.050 Nm
Vijf-liter motor voor biodiesel als een optie

Klaar voor biodiesel

Alle vermogensniveaus voor de D5K- en D8K-motoren zijn gecertificeerd voor synthetische diesel (HVO). Er is een uitvoering van onze D5K 240-motor die werkt op pure biodiesel (B100) en die is gecertificeerd voor Euro 6. Dit is de perfecte optie als u een milieuvriendelijke keuze wilt maken en wilt profiteren van de beschikbare subsidieregelingen.

PTO's voor uw laad- en losuitrusting

PTO´s

Drijf uw laad- en losuitrusting aan. PTO's brengen het vermogen van de motor over op afzonderlijke aansluitingen voor bijvoorbeeld een kraan of een betonwagen. De Volvo FL biedt een groot aantal PTO's die aan uw specifieke behoeften kunnen worden aangepast.

Bekijk onze volledige specificaties voor PTO's
Euro 6 is gelijkwaardig aan Euro 5 voor wat betreft vermogen en brandstofzuinigheid

Hetzelfde vermogen, lagere emissies

Onze Euro 6-motoren vormen een grote stap naar een schoner transport en een lagere belasting van het milieu. Vermogen en brandstofverbruik zijn vergelijkbaar met de Euro 5-modellen, maar we hebben de uitstoot van deeltjes gehalveerd en de emissie van stikstofoxide met bijna 80% verlaagd.

De Euro 6-oplossing van Volvo

Onze Euro 6-oplossing

1. Motor
Nieuwe motoronderdelen verbeteren de gasstroming en zorgen ervoor dat de uitlaatgassen het nabehandelingssysteem met een optimale temperatuur bereiken.

2. Zevende verstuiver
Een speciale dieselverstuiver wordt toegepast voor het regelen van de warmte van de DOC en zorgt voor de efficiency van het dieselroetfilter en een goede werking van de SCR.

3. De dieseloxidatiekatalysator (DOC)
De DOC produceert de NO2 die het dieselroetfilter (DPF) nodig heeft om de deeltjes op een efficiënte manier te verbranden. In koude omstandigheden zorgt de DOC ook voor de hitte die nodig is voor de regeneratie.

4. Het dieselroetfilter (DPF)
Het filter verzamelt deeltjes (PM) en slaat deze op tot ze worden verbrand tijdens de regeneratie. De regeneratie vindt automatisch plaats. U hoeft zelf geen enkele actie te ondernemen.

5. Selectieve katalytische reductie (SCR)
In het menggedeelte worden de uitlaatgassen bespoten met AdBlue. Wanneer de uitlaatgassen de katalysator bereiken, worden de stikstofoxiden (NO2) op een efficiënte manier omgezet in onschadelijk stikstofgas en water.

6. Ammonia Slip Catalyst (ASC)
De ammoniakslipkatalysator (ASC) is de laatste stap voor de uitlaat waarbij de eventueel resterende ammoniak (NH3) wordt verwijderd.

Het dieselroetfilter

Geregelde regeneratie

Onze D5K- en D8K-motoren zijn uitgerust met een deeltjesfilter (DPF). Dit vangt de microscopische roetdeeltjes in de uitlaatgassen op en verwerkt deze tijdens de regeneratie, waardoor er alleen fijne as overblijft. Het proces verloopt automatisch, maar wanneer handmatige regeneratie is vereist, bijvoorbeeld in een milieuzone, krijgt u hiervan ruim van te voren een melding.

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Ervaar het vermogen

Ga naar uw lokale Volvo Trucks-dealer om onze D5K- en D8K-motoren uit te proberen, en antwoord te krijgen op al uw vragen.

Vind de dichtstbijzijnde dealer